Melodifestivalen-stjärnans erkännande – tuffa kraven på kanalen för att delta: "Hade en lista"

25 aug, 2022, 09:00 
Melodifesitvalen 2022

Nu kommer kraven fram, som stjärnan hade för att medverka i succéprogrammet.

Annons

Melodifestivalen är kanske det närmaste vi kommer lägerelds-tv i modern tid. Överallt runt i vårat avlånga land bänkar sig folk i sofforna på lördagskvällen våren ut, för att rösta fram vem som kommer representera Sverige i den stora Europafinalen.

Ett ansikte som gjorde rejäl succé i årets Melodifestival är artisten Tone Sekelius, som nu också kan titulera sig som programledare. Men det var inte helt utan krav berättar hon för Svensk Damtidning...

Samma program som prinsessan Sofia

Tone Sekelius var kanske okänd för många innan Mello-debuten i våras, men faktum är att hon redan var ett välkänt för många där ute. Stjärnan gjorde karriär på Youtube, där hon laddade upp videos om skönhet och livsstil, och har samlat på sig en rejäl följarskara. Efter Melodifestivalen har vi sett henne sjunga i bland annat Allsång på Skansen och Let's Dance!

Sanna Nielsen och Tone Sekelius på Allsång på Skansen
Här gjorde hon Sanna Nielsen sällskap på Allsångsscenen.
Recept.se Nyhetsbrev

Men nu verkar karriären ta sig en annan vändning. I höst är Tone den nya programledaren för realityprogrammet Paradise. Ett nygammalt koncept, som är en slags utveckling av programmet Paradise Hotel som bland annat prinsessan Sofia deltog i som 17 åring 2005.

Annons

Den nya varianten ska vara snällare, och enligt kanalen modernare, med fokus på samtida värderingar. Inte lika mycket av det skandalprogrammet många förknippar det med, alltså.

Detta bland annat efter att fjolårets säsong stoppades, efter att en förundersökning om sexuella övergrepp inleddes mot en manlig deltagare i programmet, skriver Aftonbladet.

Hade en lista

Men att Tone skulle tacka ja var inte självklart. Hon hade nämligen ett skarpt krav på kanalen.

– Det var att få veta vad ändringarna innebar. Jag fick frågan, och då kände jag: ”Kul grej! Men har det hänt nånting sedan innan?” Då sa de ja, men då ville jag ha punkter på en lista, säger Tone Sekelius till Svensk Damtidning.

Ändringarna i fråga handlar alltså om just det, att programmet ska vara modernare än förut.

– Utifrån den sa jag att det går i linje med mig och mina värderingar, berättar hon.

Hon kommer dessutom med glada nyheter den som fick mersmak för Tone i Melodifestivalen, men kanske inte är en realityfantast. Om Tone själv får bestämma finns det en chans att vi får se henne i musiktävlingen igen!

Annons

– Hade jag fått chansen är det absolut någonting jag skulle kunna tänka mig att göra igen. Det är så mycket jag älskar i en och samma grej, säger hon till Svensk Damtidning.

Tone Sekelius i Melodifestivalen 2022
Tone Sekelius kom på en imponerande femteplats med låten My Way i årets upplaga av Melodifestivalen.

Foto: TT

Annons