Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mikael Sandström ensam efter krisen – TV4-kollegornas känslosamma stöd

22 dec, 2022, 08:00 
Mikael Sandström

Nu berättar Mikael "Soldoktorn" Sandström om stödet från vännerna under krisen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Allas vår tv-doktor Mikael ”Soldoktorn” Sandström har inte alltid svävat på moln, som har gör idag tillsammans med sin Lotta Engberg.

Så träffades Lotta Engberg & Mikael "Soldoktorn" Sandström – avslöjar allt!Brand logo
Så träffades Lotta Engberg & Mikael "Soldoktorn" Sandström – avslöjar allt!

Han var tidigare i en relation med sambon Susanne, som ett par år in i relationen hastigt gick bort, vilket lämnade honom med ett ekande tomrum.

Mikael Sandströms tuffa tid efter sambons död

Mikael och Susanne träffades 2004, och kilade fort stadigt. Efter två år som par, tog de det stora steget och flyttade ihop. Flyttlasset gick till en villa i Lindesberg i Örebro.

Men 2007 förändrades Mikaels liv för gott. Susanne hade begått självmord, och kvar var Mikael ensam. Tiden som följde Susannes bortgång var tung.

– Jag var i chock. Jag kommer ihåg begravningen, annars har jag nästan inga minnen från mars till oktober, har Mikael tidigare sagt till Hälsoliv.

Annons

I sin podcast Vårddjungeln berättar han nu om vilket stöd TV4-kollegorna Tilde de Paula Eby och Peter Jidhe, som då ledde Nyhetsmorgon, var. När julen stundade, var han såklart forfarande i djup sorg, och gjorde sig redo att spendera högtiden ensam.

Tilde de Paula Eby och Peter Jidhes gest bakom kamerorna

Han berättar att han sände ett program av Nyhetsmorgon, och när kamerorna slocknade vid elvatiden frågade Tilde och Peter honom vad han skulle göra. Det var julafton, och han skulle ensam hem till Bergslagen.

Programledarna erbjöd honom att fira jul hos dem, men av skam tackade han nej.

Tilde de Paula Eby gav sig dock inte. Hon ringde upp Mikael igen.

– Då tänkte jag” nu får det vara nog med att vara grinig gammal gubbe, berättar Mikael och åkte hem till Tilde. Strax därpå kommer ytterligare ett samtal, från Peter Jidhe.

– Då sa Peter ”vi har ingen tomte du får komma och vara tomte”, berättar Mikael.

Annons

– Det var hans familj, hans tre bröder och mor och far – en stor kärnfamilj och jag. Det var en av mina mest lyckade jular.

Tilde de Paula Eby och Peter Jidhe
Den forna Nyhetsmorgon-duon såg till att finnas där för Mikael.

Mikael Sandströms besked om julen med Lotta Engberg

Ja, kollegorna slöt verkligen upp när Mikael behövde det som mest. Och trots att detta är flera år sedan är det tydligt att han fortfarande känner en enorm värme till dem efter den fina gesten.

– Det här kommer jag aldrig glömma. Jag har en enorm tacksamhetsskull till dem, hyllar han Tilde och Peter.

–Nej det är inte tanken som räknas, det är handlingen som räknas. Peter och Tilde gjorde det ju. Jag hedrar dem från djupet av mitt hjärta. Jag blir glad bara jag tänker på det nu.

I år blir det en jul med sambon Lotta Engberg, och Mikael har tidigare avslöjat hur planerna ser ut:

– Då ska vi försöka planera in så lite som möjligt, så vi får tid att umgås med varandra och eventuella barn som kommer hit, sa Mikael i Nyhetsmorgon.

Mikael Sandström och Lotta Engberg håller om varandra
Julen kommer självklart spenderas tillsammans!

Foto: TT

Annons