Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mikael Sandströms beslut i direktsändning skapar ramaskri bland tittarna – nu ryter de ifrån

21 apr, 2024, 10:00 
Vendela Lönnqvist
TV4/Nyhetsmorgon
Valet i direktsändning väckte stor uppmärksamhet.
Annons

Han gjorde sig känd över hela Sverige som den solbrända doktorn i Nyhetsmorgon – sedan dess har Mikael Sandström varit ett självklart segment i aktualitetsprogrammet.

Den 65-årige läkaren syns i rutan varje tisdag för att informera om sjukdomar och svara på tittarnas frågor om diverse diagnoser eller åkommor.

Mikael Sandströms fräcka drag med Lotta – inför allaBrand logo
Mikael Sandströms fräcka drag med Lotta – inför alla

Därför slutar Mikael Sandström som läkare

Många har dock ställt sig frågan hur länge till Mikael kommer synas i rutan. Spekulationerna drog igång när Mikael avslöjade att han kommer sluta arbeta som klinisk läkare.

”Skälet till att jag skall 'sluta' är att jag jobbat kliniskt som läkare i över 35 år, och dessutom har jag gått ca 2 500 jourer, vilket motsvarar ytterligare nästan 7 år av oavbrutet arbete. Så jag kan det där hyfsat bra", skrev Mikael vid tiden i ett meddelande till Hänt och fortsatte:

Annons

"När jag dessutom nu har mer mediala möjligheter att nå ut med medicinska förklaringar vill jag gärna göra detta. Tänk att vid 62 års ålder få välja ett nytt yrke. Hur kul är inte det? Så jag går inte i pension, utan ändrar lite fokus bara."

Mikael Sandströms relation med Lotta Engberg

På senaste tiden har det dock varit annat som stulit fokuset när det kommer till skriverier kring "soldoktorn" – nämligen hans mycket omtalade och uppmärksammade relation till artisten och programledaren Lotta Engberg, 61.

Deras kärlekshistoria började med en flörtig invit från Lotta, som i en tidningsintervju berättade att hon var lyckligt singel men inte skulle ha något emot om "doktor Mikael" slog en signal.

– Sedan hörde Lotta av sig med ett sms på självaste skottdagen den 29 februari, som ju är enda dagen på året som en kvinna enligt traditionen får fria till en man. Jag svarade ”Fortfarande ogift”, och så började vi sms:a och facetajma. Men vi träffades på riktigt hemma hos Lotta först den 5 juni 2020, har Mikael berättat i en intervju med Amalia.

Idag bor paret lyckligt tillsammans i en villa i Mölnlycke.

Mikael Sandströms kläder väcker uppmärksamhet

Men nu är det ytterligare en annan sak som väcker uppmärksamhet bland Nyhetsmorgon-publiken.

Annons

Efter tisdagens framträdande i rutan började flera fundersamma tittare ifrågasätta Mikaels kläder, och menar att han bär en läkarrock markerad Örebros landsting – även om han själv inte längre jobbar där.

”Men snälla... Hur länge ska han gå med "Örebro Läns Landsting" på kläderna?Bättre att han är civilklädd.”, kommenterar en person i ett Facebook-inlägg.

”Precis! Personalkläder får inte bäras utanför sjukhusets lokaler, och särskilt inte heller de gröna operationskläderna.”, skriver en annan.

”Det finns inget som heter ÖLL ens längre sedan många många år..”, poängterar en tredje.

Annons