Mikael Sandströms trista besked – situationen inte längre hållbar: "Knivigt"

19 jan, 2023, 07:00 

Nu kommer den populära doktorn med ett tråkigt framtidsbesked.

Annons

Hela Sveriges doktor Mikael Sandström har gått rakt igenom rutan, in i svenska folkets hjärtan. Inte minst genom hans pedagogiska genomgångar av diverse åkommor i Nyhetsmorgon har han gjort sig till ett namn att räkna med.

Men nu har Mikael, eller Soldoktorn, som han också kallas tvingats fatta ett tråkigt beslut.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Mikael Sandströms avslöjande om Lotta Engberg

Inte ens Mikael Sandström har fler timmar på ett dygn än oss andra, och nu börjar hans hektiska schema göra sig påmint. Det är inte bara mysiga golfresor med sambon Lotta Engberg som tar upp hans tid, utan han har många järn i elden.

På senaste har han haft fullt upp med att sammanställa sin bok Sånt är livet: Berättelser från akuten. Nu börjar den bli klar, och lässugna Mikael-anhängare kan hitta den i bokhandeln den tionde mars!

Annons

"I boken berättar jag om livet som läkare på akut- och intensivvårdsavdelningar, personliga erfarenheter och möten med patienter som har berört mig utöver det vanliga" Skriver han på Instagram om boken.

För Hänt avslöjar han att Lotta haft ett finger med i spelet:

– Hon har kunnat komma med formuleringar, säga vad som går och så.

Mikael Sandströms trista framtidsbesked

För Svensk Dam kunde Mikael också avslöja att våren inte direkt kommer bli lugn. Förutom boken, kan vi räkna med att se honom i olika tv-program – och ett gäng hemliga projekt...

Men den uppmärksamme har märkt att det finns ett sammanhang där Mikael på senare tid har lyst med sin frånvaro, och det är i just Nyhetsmorgon. Det har varit skralt med vårdsamtal i rutan, och kommer trist nog att fortsätta vara det ett tag, berättar han för Hänt.

– Jag kommer nog vara med lite mindre nu den närmsta månaden med anledningen att jag har så mycket att pyssla med. Men jag kommer tillbaka, säger Mikael.

Mikael Sandström svarar på tittarfrågor i Nyhetsmorgon
Det är säkerligen många som saknat Mikael i rutan.

Glädjande nyheter alltså att Mikael inte lämnat rutan helt, men inte ens i februari kan vi räkna med att han dyker upp igen. Anledningen? Det funkar inte riktigt rent logistiskt längre.

Annons

– Men man måste hinna med, det är mycket praktiskt. Jag bor ju i Göteborg så det är lite knivigt. Eller det går bra men det blir lite svårare att ta sig till jobbet, säger Mikael Sandström till Hänt.

Foto: TT

Annons