Mikael "Soldoktorn" Sandströms lycka – har blivit farfar igen!

Mikael "Soldoktorn" Sandströms lycka – har blivit farfar igen!

Mikael "Soldoktorn" Sandström har blivit farfar igen! Sedan tidigare har han tre barnbarn, men nu har även lilla Silje kommit till världen.

Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!
Slå på ljud

Mikael "Soldoktorn" Sandström, 63, lever lycklig tillsammans med sambon Lotta Engberg. Det var i fjol som de blev ett par och i våras köpte de hus tillsammans i Göteborg.

Nu kan Mikael meddela ännu ett glädjebesked – han har blivit farfar igen! Själv har han två vuxna barn, Marcus och Mimmi, från en tidigare relation. Mimmi har två barn och det var häromveckan som sonen Marcus blev pappa för andra gången – Soldoktorn har alltså fått sitt fjärde barnbarn, Silje.

– Det känns bra och overkligt att jag skulle vara morfar åt två och farfar åt två, säger han till Expressen.

Farfar Mikael Sandström har inte fått träffa sitt nya barnbarn

Enligt uppgifter till Mikael ska förlossningen ha gått väldigt bra och även väldigt fort.

– Vi hade trott att hon skulle kommit lite tidigare, men det har förlöpt fint. Det gick bara på en timme. Hon vaknade strax efter tolv på natten och tjugo över ett var lilla Silje ute. Så det var blixtsnabbt!

LÄS MER: Lena Philipssons avslöjande om Lotta Engberg – hemliga mötet för 35 år sedan

Siljes föräldrar, Marcus och Sandra, har sedan tidigare sonen Bernhard som farfar Mikael står nära. Men det senaste tillskottet har han inte haft möjlighet att träffa än.

– Jag är dubbelvaccinerad, så det skulle i och för sig gå att träffas. Vi hade egentligen tänkt att fira midsommar. Jag har ju lantställe ute på en ö och det är utan elektricitet. När barnet är så litet vill man gärna ha lite närmre till bekvämligheter. Så det får bli lite senare i sommar.

Soldoktorns medicinska erfarenhet är en trygghet för barnen

Mikael är läkare i grunden men i vintras meddelade han att han slutar – efter 35 år i tjänst. Men han fortsätter i "Nyhetsmorgon", där han i flera år har gett medicinska råd och förklaringar, och det är något som även uppskattas inom familjen, särkilt i bebistider.

– Jag har ju en viss insikt, då jag är narkosläkare i grunden. Det är ju de som sätter in epiduralbedövningarna vid förlossningar. Så jag vet ju hur det går till. Blir det problem med småbarn är det ju vi som rycker in. Nog är jag rätt insatt i förlossningar, och hur det ska hanteras.

Och visst är Soldoktorns kunskap en extra trygghet för hans barn.

– De vet att de alltid kan ringa och fråga. Kan jag inte svara ser jag till att de får informationen på annat sätt. Om man kan ge trygghet så gör man det. Det är vad en far vill göra!

Foto: TT

LÄS MER: Dianas arv: Så mycket pengar fick prins William och prins Harry

LÄS MER: Carola skadad i "Stjärnorna på slottet"

LÄS MER: Prinsessan Sofias knep på bröllopet – vännen avslöjar