Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mikael Tornving avslöjar händelsen bakom kulisserna i Jeopardy – nu kommer sanningen fram: "Bryter allt"

20 mar, 2024, 20:30 
Vendela Lönnqvist
TT
Mikael Tornving berättar om stunder i "Jeopardy" där allt spårat ur.
Annons

Förra året kom det populära frågesportprogrammet "Jeopardy" tillbaka – med ingen mindre än komikern, programledaren och skådespelaren Mikael Tornving i spetsen.

Här är TV4-stjärnorna som är ett par!Brand logo
Här är TV4-stjärnorna som är ett par!

Mikael Tornvings karriär

Innan han tog över för att ratta "Jeopardy" har den nu 63-åriga Mikael haft en rad tv-framträdanden och roller, bland annat som Patrik Agrell i "Johan Falk" och som en av komikerna i "Parlamentet".

Men nu är han aktuell med "Jeopardy", där Mikael står för svaren och deltagarna för frågorna, ett klassiskt program som gått sedan 1991.

Stora ändringen i "Jeopardy"

En av de stora skillnaderna från föregående säsonger är att årets upplaga går på Kanal 5 och discovery+ istället för på TV4.

Och det är ett ärofyllt uppdrag att få ratta långköraren, men finns det ögonblick som Mikael minns lite extra och där det kanske har gått snett? Den frågan ställde Nyheter24 till Mikael Tornving.

Annons

– Jag kan nämna några av incidenterna. Det har varit något svar som har varit lite svårt att tolka, därför att frågeställningen har varit på ett sådant sätt så att det inte otydligt. Och då måste det redas ut.

Då har det gått riktigt snett i "Jeopardy"

Då landar ansvaret på Jenny och Karin i frågeredaktionen. Där kontrolleras svaren.

– Då bryter man alltihopa och fryser läget. Annars är det någon grafik som kajkar ur och så dröjer det en stund. Men på det hela taget så har allting flutit på väldigt bra. Men det måste vara helt korrekt ställda frågor. De svar jag ger som de ska ställa frågan till, de måste ju vara helt korrekta.

Annons