Mona Sahlins avslöjande om Rikard Wolff – påhoppet på kändisfesten

rikard wolff mona sahlin

Mona Sahlin och Rikard Wolff var nära vänner i 23 år. I sitt omtalade sommarprat berättar Mona om en händelse som får att tänka tillbaka på Rikard, med värme och djup respekt.
Svenska kändisar – då och nu!
Slå på ljud

Mona Sahlins sommarprat blev otroligt omtalad när det gick ut i etern den 23 juli tidigare i år. Den före detta partiledaren berättade bland annat om baksidorna med att vara en känd politiker samtidigt som hon talade om hur kändisskapet kan korrumpera en.

Mona berättar hur hon levt i offentligheten i 40 år och beskriver hur hon har älskat och sökt upp kändisskapet, men att kändisskapet har ett pris.

– Du ser det inte alltid själv hur du förändras, korrumperas och blir beroende av kändisskapet. Och när du väl vill ur detta hårda beroende, då är det ofta för sent. Att bli kändis är en sak, men att åter bli okänd det är något helt annat och oändligt mycket svårare.

Mona Sahlin om kvällen med Rikard Wolff och elaka påhoppet

Dessutom berättar hon om en händelse om ägde rum tillsammans med goda vännen Rikard Wolff, som gick bort i november år 2017 efter att ha kämpat med kol och lungemfysem en längre tid. Mona och Rikard var vänner i 23 år och just den här historien handlar om när de slog följe till Lisa Ekdahls show på Cirkus i Stockholm. En speciell kväll eftersom Mona skulle möta journalisterna efter att hon blivit dömd till dagsböter för att ha skrivit ett osant intyg till sin före detta livvakt.

Utdrag ur Mona Sahlins sommarprat. Här kan du lyssna på sommarpratet i sin helhet!

– Rikard och jag träffades på stan innan vi skulle åka till Cirkus. Att kunna luta mig mot Rikards axlar, bland alla fotoblixtar på röda mattan, lindrade faktiskt min ångest över att gå ut. Rikard, min käraste vän sedan 23 år tillbaka. Så många gånger som vi mötts och talat om livet, döden och kärleken. Denna kväll blev det jag som till en början som till en början erbjöd en axel att luta sig mot. Rikards lungor mådde inte bra och kylan utomhus drog ihop luftrören. Han hade svårt att andas och varje steg gick långsamt och gjorde ont.

rikard wolff mona sahlin

– Jag försökte se glad ut men fick ont i magen av alla fotografer och reportrar. Jag kände hur Rikard kämpade med sin andning och med sitt stora varma leende. Vi trängde oss igenom folkhopen och tog sikte mot våra plaster. Den man som måste resa sig för att vi skulle komma in på våra platser tittade upp och såg mig. Hans blick smalnade. "Fy fan" väste han och spottade på golvet framför mig. Jag satte mig tungt med gråten i halsen och hjärtklappning. Rikard märkte direkt min förändrade sinnesstämning. Jag berättade vad som hade hänt och Rikard blev så arg och vände sig direkt till mannen och frågade hur han vågade säga så. Sen vände han sig mot mig och hostade. Han mådde själv dåligt. Ändå såg han ut att vilja gå upp och slåss med gubben. Rikard vände sig tillbaka till mannen, som sa att han gillade inte såna som mig, och fnös och sa att då var han på fel ställe.

Berättelsen säger mycket om vem Rikard Wolff var som person. Att han stod upp för sina vänner trots att de egna krafterna var begränsade.

LÄS MER: Därför visar inte Tina Nordström upp maken Martin Holmqvist

Foto: TT