Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nanne Grönvall, 62, slår tillbaka efter elaka orden – visar upp utseendet: "Osminkad, filterlös"

25 maj, 2024, 06:00 
Nanne Grönvall hyllas efter den transparenta bilden.
Annons

Den nyblivna 62-åringen Nanne Grönvall har underhållit svenska folket i flera decennier, och hon har inga planer på att sluta.

Men nu är det inte musiken som gör att Nanne hyllas till skyarna på sociala medier – utan ett modigt och transparent inlägg om att åldras som kvinna.

ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!Brand logo
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!

Nanne Grönvall hyllas efter modiga inlägget

Nanne Grönvall har synts i rampljuset sedan mitten av 80-talet, och vet således hur det är att ha alla blickar riktade mot sig. Allt som oftast ser vi henne piffig på Mello-scenen eller i tv-rutan, men i samband med 62-års dagen väljer hon att visa upp en annan sida av sig själv.

Annons

– Det firar jag med en osminkad, filterlös pyjamas bild i en förhoppning om att uttrycket ”man frågar aldrig en dam om hennes ålder” ska upphöra att sägas av oss kvinnor, så väl som män som tror att de är artiga när de säger det, skriver Nanne i inlägget.

Nanne Grönvall.
Nanne Grönvall.Karin Törnblom/TT

Hon fortsätter att med att berätta att hon tvärtom känner stolthet och tacksamhet över att få åldras – att hon får tillbringa tid med sina nära och kära och följa dem genom livet.

– Ju äldre man blir desto mer går man naturligtvis igenom - inte bara bra faser utan även tuffa sådana. Vissa som har känts nattsvarta, men där tacksamheten varit ännu större när ljuset dykt upp igen, fortsätter Nanne och tackar alla inom sjukvården.

Annons

Nanne Grönvall delar osminkad bild – hyllas av kändisarna

Det fanns en tanke med att slopa sminket på födelsedagsbilden. Hon fortsätter:

– Med min osminkade bild vill jag få alla att känna oss stolta över oss själva, vare sig osminkad eller sminkad, vare sig man välkomnar rynkor och andra ålderstecken eller de som känner att de inte trivs med det och väljer andra vägar.

Samtidigt belyser Nanne Grönvall de ideal som ställs på åldrande kvinnor och unga flickor, och de elaka kommentarer som allt som oftast riktas mot just kvinnors utseenden:

Annons

– ”Padda”, ”rugguggla” och många elaka ord finns om utseenden, och så gott som alltid relaterar det till kvinnor - men vi kan förändra det genom att rakryggade stå upp för både oss själva och andra oavsett utseenden och könstillhörighet.

I kommentarsfältet hyllas Nanne till skyarna efter det transparenta inlägget, av fans såväl som kända kollegor. Läs inlägget i sin helhet nedan:

Foto: TT/Instagram

Annons