Nike Nylanders insikt efter separationen: ”Skulle inte göra så”

26 jan, 2023, 16:30 

SVT-profilen Nike Nylander berättar själv om tuffa tiden.

Annons

Hon är nyhetsankaret som aldrig tycks tappa i popularitet. Påläst, kunnig och med ett exceptionellt lugn intervjuar Nike Nylander makthavare och förmedlar nyheter i SVT utan att darra på handen.

5 skandaler i "På spåret"!
5 skandaler i "På spåret"!

Vetgirigt kastar hon sig ut, benar ut ämnen och håller sig ständigt uppdaterad när det vankas direktsändning. Nerven är ständigt påtaglig och improvisationsförmågan hela tiden närvarande.

Som mångårig nyhetsankare på Aktuellt och programledare för Agenda, kan man konstatera att Nike Nylander byggt upp en gedigen kunskapsbank som är få förunnat.

Nike Nylander som nyhetsankare på Aktuellt
Nike Nylander i rollen som nyhetsankare på Aktuellt i SVT.

Nike Nylander om separationerna

Men det är inte bara nyheter och aktuella debattämnen som är Nike Nylanders stora intressen i livet. Hon älskar växter, inredning och fyndar gärna antikviteter på nätet.

Annons

Hon är också mamma till David, 12, och har även vuxna barnen Elsa och Anna-Clara från ett tidigare förhållande. Davids pappa Jonas skilde hon sig från för cirka tre år sedan efter 15 år tillsammans.

– Det är ju en otrolig sorg och förlust, även om man själv vill separera, men om man vågar gå in i den känslan så kan man komma ut som en mycket lyckligare människa. Min upplevelse är att livet kan bli mycket bättre även för ens barn. Jag har fått en mycket närmare relation med dem, delvis just på grund av att jag har separerat, har Nike Nylander sagt till Svensk Damtidning.

Jonas, David och Nike Nylander
Nike och Jonas med sonen David år 2016.

Nike Nylander om föräldrarnas skilsmässa

Nike Nylander växte själv upp med separerade föräldrar. När de gick skilda vägar bodde hon i USA. Efter skilsmässan delade de upp barnen mellan sig och Nike flyttade tillbaka med sin mamma till Sverige.

Annons

Hennes pappa Carl var arkeolog och hennes mamma utrikeskorrespondent. Det gjorde att de hela tiden sökte sig till nya platser för jobb, något som påverkade Nike till den grad att hon gjorde precis tvärtom efter sina separationer.

Jag skulle inte göra så, men jag känner inte att det är någon idé att vara bitter. Jag har istället gjort tvärtom och valt att bo nära papporna till mina barn. Och självklart är det viktigt att ha ett intressant jobb, men för mig har det alltid varit viktigare att prioritera mina barn.

Nike Nylander
Nike Nylander.

Foto: TT

Annons