Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Niklas Strömstedts sorg – första orden efter dödsfallet

13 feb, 2023, 13:30 

Artisten Niklas Strömstedt är i sorg.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Popvärlden är i sorg. När Burt Bacharach dog den 8 februari var det som en av popens mästare. Han hade en av musikhistoriens största låtskatter och låg bakom låtar som ”I say a little prayer” och ”Raindrops keep fallin’ on my head”.

Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022Brand logo
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022

Han tilldelades det svenska Polarpriset 2001. Prisutdelningen ägde rum i Berwaldhallen i Stockholm och schlagerdrottningen Carola fick äran att uppträdda under tillställningen.

”Må hans minne alltid få leva genom hans många varma sånger som förgyllt musikscenen i flera decennier […] Jag är så tacksam för den stora äran att att jag fick sjunga en av Burts största hits inför honom”, skrev hon till DN.

Annons
Burt Bacharach
Burt Bacharach sörjs av en hel popvärld.

Charlotte Perrelli: ”Kommer leva vidare”

Burt Bacharach satte stort avtryck under sin karriär och efter hans död har flera kändisar uttryckt sin sorg.

Charlotte Perrelli, som även hon uppträdde i samband med prisutdelningen, skrev i en story på Instagram:

”Han hann med att skapa många fantastiska, tidlösa melodier. Även han nu inte finns kvar i livet så kommer han leva vidare genom sin musik”.

Artisternas stora sorg

Även artisten Benjamin Ingrosso, festfixaren Micael Bindefeld, artisten Anders Bagge och popsångerskan Anne-Lie Rydé sörjer Burt Bacharach.

Annons

”Burt Bacharach. Min stora idol sen tidigt 60-tal och en tidlös ikon som skapade musikalisk magi. Jag intervjuade honom för Månadsjournalen på Grand Hotel i Stockholm 1997 och kände mig extremt starstruck och nervös innan men han var en cool katt och det blev ett riktigt bra möte. Sov gott, maestro”, skrev Anne-Lie Rydé.

Popikonen Niklas Strömstedt har lagt upp en bild på sig och Burt Bacharach. Han skriver så här om sorgen:

”This house is empty now. Sov gott Burt!”.

Burt Bacharach blev 94 år gammal.

Foto: TT/Instagram

Annons