Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ny bok avslöjar sanningen om Helena Segers äktenskap med Zlatan

06 okt, 2021, 12:00 
Helena Seger
Helena Segers äktenskap med Zlatan Ibrahimovic blir diskuterat i en ny bok.
Annons
Därför är Helena Seger så hemlig!Brand logo
Därför är Helena Seger så hemlig!

Helena Seger är känd världen över som Zlatans Ibrahimovics livspartner. Samtidigt trotsar hon definitivt stereotypen för "fotbollsfrun".

Helena är en kompetent yrkeskvinna, utbildad marknadsförare. före detta butikschef och någon som suttit på chefsposter i stora företag som Malaco Leaf, Swedish match och Fly Me.

Ny bok berättar om Helena Segers äktenskap med Zlatan

Helena Seger
Helena Seger är en gåtfull person.

Hon vägrar luta sig tillbaka och bara leva på Zlatan.

– Hon jobbar hårt, är smart, har näsa för affärer. Nu spekulerar jag men hon är nog ett bra bollplank till Zlatan med hur de ska förvalta hans miljarder. Samtidigt är hon noga med att göra rätt för sig. Hon vill inte leva på någon annan och är en arbetsam person. Hon tycker om att njuta av livet och vackra ting, har vännen Staffan Erfors berättat.

Annons

Och den där jämlikhetstanken – att det ska råda i rättvisa även i en relation där den ene parten är fotbollsproffs – är något som går igen i Zlatans liv.

Sydsvenskan har nyligen intervjuat Cristine Sarrimo, docent i litteraturvetenskap vid Lunds universitet. Hon har skrivit boken "Det spökskrivna jaget: Zlatan, marknaden och läsarna". Där dissekerar hon mediebilden av Zlatan, som faktiskt är mer mångfacetterad än vad man kan tro.

Och Helena är en viktig del av detta. Så är även sönerna Maximilian och Vincent.

"Lärt honom dricka vin"

Som Cristine själv uttrycker det i intervjun med Sydsvenskan:

– Det unika med legenden är att den kombinerar två mansroller. Dels machomaskuliniteten, med draken han har tatuerat på ryggen som en symbol för krigaren i japansk kultur. Dels uppfyller han ett svenskt jämlikhetsideal; han gifte sig med Helena Seger, den blonda medelklasskvinnan som påstås ha disciplinerat honom och lärt honom dricka vin. Och så är han den gode familjefadern, han syns ofta på bild med sina söner.

Annons