Nya beskedet efter sjukdomskrisen i Let's dance – så ändrar TV4

Let's Dance 2022

Foto: TT

Ett sjukdomsfall har återigen ställt till det i Let's Dance, och nu presenteras en krislösning.

Petra Medes stora nervositet i ”Let’s dance”
0:31

Efter reklamen: Petra Medes stora nervositet i ”Let’s dance”

(0:31)

Slå på ljud

Sjukdomsfallen avlöser varandra i årets säsong av Let's Dance. Inför premiäravsnittet blev artisten Lisa Ajax danspartner Tobias Bader olägligt nog magsjuk, med bara knappa dagar kvar tills premiären.

Tobias lyckades tillfriskna lagom till tävlingen, och Lisa blev inte smittad av honom och lyckades ta sig ut på dansgolvet. Däremot förlorade hon viktiga träningstimmar, och kanske var det anledningen till att hon placerade sig sist i tävlingen. Nu har sjukdom bland de tävlanden rört om igen – och TV4 ändrar upplägget.

Ser mörkt ut

Cecilia von der Esch dansar tillsammans med Hugo Gustafsson, som imponerade med sin eldiga tango. Nu har paret däremot stött på patrull. Tidigare i veckan var Cecilia gäst i Nyhetsmorgon, men vid sin sida satt inte danspartnern Hugo.

Då berättade hon de tråkiga nyheterna, att Hugo har blivit sjuk. Det betyder att han inte kan vara med och repa inför lördagen, och riskerar att missa tävlingen.

–Jag saknar Hugo, säger hon till programledarna.

I en intervju med Aftonbladet berättar hon om prognosen, men av allt att döma ser det inte ut som om Hugo kommer ta sig ut på dansgolvet. Senast igår la Cecilia upp en bild på Instagram, där hon bekräftade att han inte ännu tillfrisknat.

– Jag hoppas ju så klart att Hugo kommer kunna dansa med mig på lördag men just nu så ser det ganska ovisst ut, säger Cecilia von der Esch.

LÄS MER: Tobias Karlssons hårda krav på Mia Parnevik – som tv-tittarna inte får se

Cecilia von der Esch och Hugo Gustafsson i Let´s Dance 2022.

Paret fick hyllningar av juryn efter sin premiär-tango.

Karin Törnblom/TT

Beskedet från TV4 – ersätts

När Lisa Ajax danspartner insjuknade fick hon ingen ersättningsdansare av TV4, och det fanns inga uppgifter på hur det skulle gå om han inte tillfrisknade. Surt nog innebar detta som sagt att Lisa Ajax fick mindre träningstimmar än sina konkurrenter, och hon hamnade sist.

Till Cecilias glädje, är inte så fallet för henne. TV4 har kallat in ett bekant ansikte, nämligen proffsdansaren Aaron Brown. För det inbitne fanet kanske det ringer en klocka, han dansade i Let's Dance tillsammans med Sanna Lundell 2019, och har även tävlat med Britt Ekland.

Aaron är med Cecilia på träningarna, och kommer även dansa istället för Hugo om han inte tillfrisknar. Och med en danspartner har hon helt klart bättre förutsättningar än Lisa Ajax hade veckan innan, men det är inte utan oro hon ser på lördagen.

– Aaron är fantastisk men det är ju en längdskillnad också, Hugo är väldigt lång. Aaron och jag är nästan lika. Det är olika förningsteknik och dom har olika kroppar så det blir ju två olika danser, berättar hon i intervjun till Aftonbladet.

Varför Lisa Ajax inte blev erbjuden en ersättningsdansare, medan Cecilia von der Esch fick en har vi inga uppgifter på.

Foto: TT

LÄS MER: Looken i Let's Dance chockar – tvingas förklara

LÄS MER: Dramat i Let's Dance tystas ner – hände mellan deltagarna

LÄS MER: Pusschocken i Let's Dance – alla tappar hakan