Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nyhetsmorgon-händelsen har dolts från tittarna – pågick bakom kulisserna

09 jul, 2022, 22:00 

Det här var det nog inte många som visste om...

Annons
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"Brand logo
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Trots att det är sommar, och för många semester, pågår Nyhetsmorgon för fullt. Och tur är det – det är ju lata lediga morgnar man kanske allra bäst njuter av det härliga sällskapet i rutan.

Och trots att programmet direktsänds 4 timmar om dagen, finns det en händelse som tittarna inte fått se. Det avslöjar nu en TV4-profil för sajten Hänt.

Tittarnas vädjan

En tydlig ändring som avslöjar att det faktiskt råder sommartider även i TV4-huset är att några av de ordinarie programledarna som Maria Forsblom, Steffo Törnquist och Sofia Geite har tagit lite välförtjänt semester.

Istället hoppar olika vikarier in och styr skutan, och denna vecka blev det en stor succé. Så pass, att kommentarerna fullständigt strömmade in från tittare som önskade att vikarierna skulle bli fasta programledare.

Det var nyhetsankarna Matilda Boza och Johan Macéus som blev Nyhetsmorgon nya radarpar, och tittarna fick inte nog.

Annons

"Vilken fantastisk programledarduo, dem vill vi se mer av" Skrev en användare.

"Så bra programledarpar. Hoppas Matilda och Johan blir ordinarie programledare" Höll en annan med.

"Vill gärna se Matilda och Johan fler mornar, så duktiga" Konstaterade en tredje.

"Vilket suveränt programledarpar så duktiga hoppas ni fortsätter leda programmet vid fler tillfällen" Tyckte en fjärde.

Ändringen som det inte pratats om

Den uppmärksamme har kanske märkt ytterligare ett nytt ansikte i rutan nu när det är sommarschema i Nyhetsmorgon. Nyheterna har nämligen fått förstärkning i form av ankaret Maria Snellman, som sajten Hänt pratat med.

Då berättar hon om en ändring som pågår bakom kulisserna – som förmodligen ingen har tänkt på!

– Det är lite annorlunda den här sommaren mot tidigare somrar. Vanligtvis är Nyhetsmorgon-studion och nyhetsstudion en och samma studio, men just den här sommaren byggs det om på själva nyhetsdelen i studion, berättar Maria för Hänt.

Ja, i vanliga fall kan man ju skymta nyhetsteamet i sändning, när programledaren passar över bollen till TV4-nyheterna. Men inte längre.

– Så det gör man inte nu, utan nu är kameran ställd så att man bara ser Nyhetsmorgon-studion och så lämnar de över till Nyheterna som sitter i en annan studio, berättar hon.

– Så vi sitter i ett annat rum och sänder nyheter och även vädret. Man jobbar inte lika nära tillsammans den här sommaren mellan Nyheterna och Nyhetsmorgon.

Foto: TV4

Annons