Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nyhetsmorgon-Soraya brister ut i tårar i direktsändning: ”Oproffsig”

17 okt, 2023, 19:00 

Det gick inte att hålla tillbaka känslorna för den omtyckta programledaren. Plötsligt blev det tårar i direktsändning.

Annons

Soraya Lavasani är en rutinerad och omtyckt programledare i Nyhetsmorgon. Hon har jobbat på TV4 sedan 2008, och dök upp i just Nyhetsmorgon för tio år sedan.

Det betyder att hon är van att hantera de flesta situationer som kan tänkas ske i direktsändning. Men ibland kan inte ens Soraya värja sig. Nu berättar hon om när hon brast ut i tårar – mitt i sändning.

Här vägrar Steffo svara på känsliga frågan om kungenBrand logo
Här vägrar Steffo svara på känsliga frågan om kungen

Soraya Lavasani om plötsliga tårarna i direktsändning

Vi alla har skrattat framför Nyhetsmorgon när någon plötsligt snubblar på orden och brister ut i ett gapskratt, eller när ett oförklarligt fnitterspel gör det omöjligt för programledarna att fokusera.

Men ibland är känslorna svåra att hålla tillbaka, fast åt andra hållet. Det är ju trots allt starka ämnen som avhandlats i aktualitetsprogrammet. Det kan Soraya Lavasani skriva under på, vilket hon berättar om i en ny intervju med Aftonbladet.

Annons

– Jag har faktiskt börjat gråta under en sändning.

Hon berättar att det var under ett program med Jesper Börjesson, och ett inslag om svältkatastrofen i Jemen. När Soraya fick se bilder på de utsatta barnen kunde hon inte hålla tillbaka tårarna. Då brister hon ut i gråt.

– Det gick rakt in i mig, och då började tårarna rinna längs kinderna. Jag kunde inte fortsätta intervjun och Jesper tog över kommandot. En läkare från Läkare utan gränser var där och jag var rädd att framstå som oproffsig, men han lät sedan hälsa att det var fint att se att vi inte hade blivit helt avtrubbade och att vi också bara är människor, säger hon till tidningen.

Soraya Lavasani och Jesper Börjesson i Nyhetsmorgon
"Alltså de här bilderna. Jag kan nästan inte titta på de utan att bli helt förstörd." sa Soraya i sändningen.

Steffo Törnquists mardröm i Nyhetsmorgon

Åter till skratten. Man kan tro att det är mer lättsamt för programledarna som blir "offer" för ofrivilliga skrattattacker, men faktum är kollegan Steffo Törnquist delar rädslan att uppfattas som oprofessionell.

– Jag förstår att publiken tycker att det är underhållande när vi programledare får fnitterspel, men för oss är det en mardröm, säger han till Journalisten och fortsätter:

– Det händer kanske en gång per år att allt spricker, tårarna rinner och jag får inte fram ett vettigt ord - det är begripligt eftersom ett intakt barnasinne är väsentligt för god journalistik, och man är ju extra mottaglig för löjligheter när man är trött, men det är lika jobbigt varje gång.

Foto: TV4

Annons