Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Nyhetsmorgon-stjärnan lämnar – Maria Forsbloms känslosamma stöd: "Fina du"

26 nov, 2023, 14:00 

Nu uttrycker kollegorna sitt stöd.

Annons

Det är nog ingen tv-tittare som missat de förändringar som sker på TV4 just nu. Kanalen har likt de flesta andra drabbats av rådande lågkonjuktur, och tvingas spara in på pengar med pausade program och billigare produktioner.

Det senaste beskedet är också att en älskad Nyhetsmorgon-programledare behöver lämna. Nu rycker kollegorna ut och stöttar henne.

Rania Shemoun Olsson oviss – efter ett år i NyhetsmorgonBrand logo
Rania Shemoun Olsson oviss – efter ett år i Nyhetsmorgon

Därför lämnar Rania Shemoun Olsson Nyhetsmorgon

Det var under fredagen som Expressen kunde berätta att Rania Shemoun Olsson tvingas bort från tjänsten som programledare i Nyhetsmorgon.

Istället återgår hon till morgonnyheterna, där hon jobbade fram tills förra året.

– I vår har vi behov av färre programledare på heltid och Rania kommer framför allt att göra nyheterna i ”Nyhetsmorgon”, sa programchefen på TV4 till tidningen.

Annons

Rania blev fast programledare i Nyhetsmorgon förra året, i samband med att programmet blev längre. Hon har även gjort TV4:s årliga dokumentär om kungahuset, men som i år görs av Anders Pihlblad.

Kollegornas stöd – efter avhoppet från Nyhetsmorgon

På Instagram tackar nu Rania alla tittare som hört av sig efter beskedet om hennes framtid på TV4. Hon berättar också hur viktigt hon tycker det är med nyheter, och verkar inte hänga läpp över omplaceringen.

– Att leverera trovärdiga nyheter om det senaste och viktigaste till våra trogna tittare är oerhört meningsfullt och givande.I en omvärld som snurrar allt snabbare och är allt mer polariserad känns nyhetsförmedlingen mer relevant än någonsin, skriver Rania på Instagram.

Nu stöttas hon av kollegorna i kommentarsfältet. Soraya Lavasani kommenterar med tre röda hjärtan, och reportern Nanna Martorell delar några fina ord om Rania:

"Underbara Rania! Du är en stjärna var du än är och på vilken stol du än sitter. Det är en ynnest att ha dig som kollega och vän"

Även Maria Forsblom visar sitt stöd:

"Grymma, fina du ❤️⭐️❤️⭐️"

Ja, gänget bakom Nyhetsmorgon är onekligen tight. Så sent som för någon vecka sedan delade Maria Forsblom, Rania Shemoun Olsson, Soraya Lavasani och Sofia Geite underbara bilder från en härlig utekväll ihop. Tur för Maria och alla andra kollegor att Rania inte flyttar långt!

Foto: TV4/Instagram

Annons