Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nyhetsmorgon-stjärnornas sorgliga avsked – programledaren slutar: "En kär kollega"

29 maj, 2023, 06:00 

Har gjort sin sista sändning.

Annons

Många som jobbar på TV4 och som syns i rutan på dagligdags har gjort det i flera decennier. Se bara på folkkära profiler som Steffo Törnquist och Malou von Sivers, som har 23 respektive 33 år bakom sig på kanalen.

Men nu är det dags för en omåttligt populär journalist på TV4 att tacka för sig.

Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Bengt Magnusson lämnar TV4 efter alla år

Ja, en annan som kan skryta med över tre decennier i rutan är ingen mindre än journalisten och ankaret Bengt Magnusson. Likt den forna parhästen Malou, har han huserat på TV4 sedan begynnelsen 1990.

Annons

Tillsammans med Malou var han med och drog igång Nyhetsmorgon, och de blev snabbt hela svenska folkets favorit-duo i rutan – och onekligen de som gjorde Nyhetsmorgon till vad det är idag.

Dessutom har han varit programledare för TV4 Nyheterna sedan 1990, och har hållit i otaliga sändningar. Men strax innan nyår meddelade han 72 år gammal att han valt att tacka för sig.

– Det känns lite kluvet. Har man ägnat sig åt journalistik i 50 år och varit på TV4 i nästan 33 år, så är det klart att det kommer att bli annorlunda. Men å andra sidan är jag en rätt aktiv person, så nu får jag mer tid över till barnbarnen och fotboll, sa han då.

Annons

Malou von Sivers känslosamma ord om Bengt Magnusson

Den sista 22-sändningen ägde rum den 28 december, och Bengt lämnade rutan med några välvalda, odramatiska ord:

– Tack för i kväll och gott slut.

Han har alltså valt att lämna kanalen, men kommer fortsätta som frilans och kan således dyka upp igen vid behov. Men nu har det varit dags för kollegorna att avtacka Bengt för alla år av trogen tjänst. På plats var bland andra Nyhetsmorgon-stjärnorna Soraya Lavasani, Martin Järborg, Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson, som efteråt delade några fina ord om Bengt.

– Han är ett unikum - en blandning av proffsighet, journalistisk näsa, alltid med glimten i ögat och alltid oerhört vänlig, skriver Rania.

Soraya Lavasani, Martin Järborg, Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson

Även Malou von Sivers passade på att tacka sin kollega för alla år ihop.

Annons

– En kär kollega har slutat på TV4. (Även om han nog kommer att dyka upp ibland). Bengt Magnusson är Mr TV4 nyheterna. Den där rösten och blicken som lotsat oss under så många år igenom så svåra nyheter, men också den eleganta humorn och förmågan att alltid finna sig, skriver hon bland annat och avslutar med en hint om vad Bengt kommer ägna sig åt nu:

– Tack för åren i Nyhetsmorgonsoffan, Bengan och ha det så skönt i skärgårdshuset på berget.

Foto: TT

Annons