Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nyhetsmorgons ändring – programledarna plockas bort

22 jun, 2023, 12:00 
Samuel Björn
Nyhetsmorgon
Nyhetsmorgon är en stor del av många svenskars morgonrutin.
Många associerar sommaren med en lugnare vardag, likaså gäller för gänget på Nyhetsmorgon.
Annons
Rania och Thomas om förändringarna i NyhetsmorgonBrand logo
Rania och Thomas om förändringarna i Nyhetsmorgon

I höstas så förlängde Nyhetsmorgon sina sändningstider. Det populära morgonprogrammet har sedan dess kunnat setts från 05:45 på morgonen hela vägen fram till lunch 12:00. Men från och med den 26 juni går Nyhetsmorgon över på sommartid.

– Det är lite mer sommar för oss och för tittarna så det är bra att vi kör på det sättet, säger programledaren Thomas Ritter till Hänt.

Långa program och många programledare

Nyhetsmorgon har under lång tid varit ett väldigt populärt sällskap för svenskarnas morgonrutiner. Längre sändningar öppnar upp för alla att kunna ta del av morgonprogrammet. Från den som är uppe med tuppen till den som vill sova ut lite och ta en kopp kaffe i lugn och ro innan lunch.

De förlängda tiderna har också gjort att programledarna börjat gå i skift, två stycken som ledar tittarna genom den första tidigare halvan av programmet och två stycken som håller oss sällskap fram till lunch.

Annons

Detta har gjort att vi tv-tittare fått se två nya programledare under hösten, nämligen Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson. Med denna duo så har Nyhetsmorgon nu totalt tio programledare som turas om att förgylla tv-tittarnas morgon.

Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritter
Nya programledarduon Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritter på Kristallgalan 2022

Kortare sändningar under sommaren

Men nu till sommaren komprimeras schemat med ungefär tre timmar. Tiderna som gäller från och med den 26 juni är 06:45 till 10:05, alltså börjar programmet en timme senare och slutar två timmar tidigare.

– Så då är det lite sovmorgon, vi börjar lite senare helt enkelt. Och vi kommer inte köra hela vägen fram till lunch i sommar, säger Thomas Ritter till Hänt.

Att Nyhetsmorgon komprimerar sina tider på detta sätt är inget nytt, sommartider och semester innebär ju ofta en lite mer lugn och avslappnat tillvaro, det gäller även för personalen på Nyhetsmorgon.

– Det blir som vi har kört tidigare somrarna, de vanliga sommartiderna. Det känns bra, det är lite mer sommar för oss och för tittarna så det är bra att vi kör på det sättet, säger Thomas.

Annons