Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nykomlingen tog över Sollidenscenen – därför känner du igen henne

18 jul, 2023, 17:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Allsång på Skansen
Ikväll sänds program fyra av Allsång. Foto: TT

Ikväll kommer nykomlingen LOVA leverera på Allsång, därför känner du igen henne.

Annons

Under sommaren förvandlas tisdagarna till en riktig favoritdag på veckan. I många hushåll ser man till att hela familjen är hemma, man äter något extra gott och när klockan slår 20:00 sitter de flesta bänkade framför TV:n för att kunna sjunga med i Allsång på Skansen.

Pernilla om nervositeten, hetsen och stressen i Allsång på SkansenBrand logo
Pernilla om nervositeten, hetsen och stressen i Allsång på Skansen

Pernillas Allsång-succé

I år är det Pernilla Wahlgren som har tagit över rodret efter underbara Sanna Nielsen, som var programledare i sju år. Men Pernilla har verkligen tagit allsångscenen med storm och redan efter tre program blivit en storfavorit bland tittarna.

Hittills har vi tittare fått flera överraskningar i programmen och flera stor artister varit med och sjungit egna låtar, men även en hel del härliga allsångs-hits. Bland annat har världsstjärnan Zara Larsson, före detta programledaren Måns Zelmerlöw och Eurovisionhjälten Loreen varit på plats och verkligen skapat härlig stämning tillsammans med publiken.

Annons

Under program fyra som sänds ikväll, tisdag 18 juli, så blir det inte sämre. Redan i förra programmet hintade Pernilla om flera överraskningar och gästerna som kommer är bland annat Carola, Hanna Hedlund och dansbandskungen Lucianoz. Det blir nog en storslagen kväll.

Nykomlingen LOVA

En annan artist som kommer vara på plats är nykomlingen LOVA. Under 2021 släppte hon sitt första album där hon samarbetade med producenter och låtskrivare som arbetat med bland annat Katy Perry och Taylor Swift. Men en person hon var extra glad över att få jobba med är låtskrivaren Joakim Berg.

Carola, Lucianoz, LOVA
Ikväll blir det en storsalgen Allsång.

– Det var en ära att få jobba med Jocke Berg. Det som gjorde det hela så himla roligt var hur nyfiken och ivrig han var på att höra våra ideer. Han kom inte alls in och körde över oss andra utan han var en riktig teamplayer som pushade alla i rummet till att göra sitt yttersta, berättade LOVA för Veckorevyn 2021.

Annons

Därför känner du igen LOVA

Trots att LOVA släppte sitt första album under 2021 har hon faktiskt varit i musikbranschen väldigt länge, vilket även kan förklara varför man kanske känner igen henne lite.

Under 2012, som 14-åring, var hon med i Lilla Melodifestivalen. I sista sekund fick hon komma till audition och därifrån tog hon sig till tävlingen som hon sedan gick och vann. Hon fick sedan representera Sverige i Junior Eurovision Song Contest i Amsterdam. Vilket sedan gjorde att hon fick försmak av artisteriet och idag ska hon stå på en av de största svenska scenerna och uppträda med hennes egna låtar.

Vi ser verkligen fram emot att se LOVA och alla andra artister i kvällen Allsång på Skansen.

Annons