Nytt påhopp på Carola – efter svaret från SVT

Carola Häggqvist har försvarat sig med näbbar och klor efter fadäsen, men tittarna är inte övertygade.

Carola Häggkvist var en självklar person att ta rollen som den svenska representanten i Eurovision Song Contests juryinslag. Men hennes framträdande blev inte den bejublade succén som alla hoppats på.

Istället fick vi oss en liten stunds pinsamhet, när en ljudtekniker plötsligt dök upp i bild och ville rätta till Carolas mikrofon.

– Nu är det dags. Nej nu, sa Carola i direktsändning.

Carola Häggkvist i konflikt med SVT efter Eurovision Song Contest

Resten flöt på bra, men publiken hade svårt att släppa fadäsen. Så även Carola, som tog till Instagram efter tävlingen och riktade skarp kritik mot SVT.

carola

Carola Häggqvists uppmärksammade inspel i Eurovision gick inte hem hos alla.

SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet

"Nu måste jag få reagera och försvara mig! Jag var verkligen REDO. Kära nån, vad är det frågan om egentligen när jag ser att SVT gör en pudel och lägger över teknikfadäsen på mig?! Med avsändare ’SVT nyheter’ inatt för å skydda sig själva. Jag blir uppriktigt illa till mods över agerandet", skriver Carola i ett inlägg på Instagram.

Svensk Dam har varit i kontakt med SVT. Via pressansvariga Catarina Wilson hälsar de att de inte kommer att kommentera Carolas Instagram-inlägg – trots den fräna kritiken mot kanalen. Det blir heller inga kommentarer kring saken längre fram, meddelar Catarina.

Carola Häggqvist hånas i sociala medier

I sociala medier är inställningen dock en annan, och det är många som inte riktigt håller med Carola i hennes försvarstal och istället väljer att lyfta fram hennes inspel som något av en fadäs.

Bland annat lyfts hon på Instagramkontot Dyngbaggegalan med 570 tusen följare. I kommentarsfältet finns det många kritiska åsikter.

”Ja slutade kolla när hon inte kunde säga contestants... skämdes för mkt” skriver en följare.

”Du hade en uppgift... en.. inte hålla ett tal i över en minut när man bara vill höra: 12 poöng går till..” skriver en annan.

”Typ en Evighet” skriver en annan och refererar både till talets längd och Carolas bidrag i Eurovision 2006.

I skrivande stund är Carola uppe i fyra försvarsinlägg på Instagram, vi får se om det kommer fler eller om hon nöjer sig så!

LÄS MER: SVT-profilernas förvandling – åren efter mystiska avhoppen

LÄS MER: Herman Lindqvist avslöjar sanningen om exfrun – efter splittringen

LÄS MER: Skandalerna, bråket och kaoset i Nyhetsmorgon