Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Obehagliga scenerna i Robinson som tittarna inte fick se – TV4:s svar

13 okt, 2022, 14:00 
Petra Malm och Christina Nordback

Deltagarna hotade att hoppa av efter incidenten!

Annons
Här är alla programledare i "Robinson"!Brand logo
Här är alla programledare i "Robinson"!

De äventyrslystna Robinson-deltagarna är på plats för att anta nya och tuffa utmaningar. Genom svajande väderlekar, små matportioner och en ständig maktkamp pågår jakten på den berömda vinnarstatyetten.

Samtidigt får tittarna bevittna nygamla ansikten från fjolårssäsongen. Christina Nordback, 35, som tvingades lämna förra året på grund av covid, är en av dem.

Men comebacken verkar inte riktigt ha blivit som hon tänkt sig. Enligt Christina blev inspelningen en dödslek, snarare än ett fullfjädrat och storskaligt äventyr.

Christina såg farlig orm på ön: ”Panik”

Till Aftonbladet säger hon att det fanns flera livsfarliga djur på ön. Hon minns hur hon vaknade mitt i natten av att några vildhundar skällde, hur kubmaneter simmade runt i vattnet och att hon och deltagaren Sandra Cucarano såg farliga ormar ringla omkring.

Annons

– Jag ser bara chock i hennes ansikte när hon tar några steg bakåt, pekar mot klippan och skriker “orm!”. Jag fick panik, det var den största orm jag har sett. Den är tre meter lång och är tjockare än mitt lår. Jag vet inte mycket om ormar, men det ser ut som en anakonda, säger Christina Nordback.

Christina Nordback
Christina Nordback säger att det fanns flera farliga djur i närheten under inspelningen.

Christina ilska efter ormjägarnas beteende

Till slut gick det så långt att Christina Nordback och några andra deltagare tog ett snack med produktionen.

De krävde att en ormjägare skulle komma till ön och slå ihjäl ormar i lägret, annars skulle de hoppa av.

Då inträffade nästa skandal.

– Plötsligt kommer det en fiskebåt till vår strand mitt i natten. Ur den hoppar det ut två nakna män. En dricker öl och den andra börjar röka weed på stranden. Det visar sig att de här männen är våra snakehunters.

Annons

TV4 dementerar uppgifterna

Gustav Carlsson, exekutiv producent för Robinson, skriver i ett mejl till tidningen att produktionen har ett högt säkerhetstänk, med både läkare och säkerhetspersonal på plats.

Men att det skulle ha kommit två nakna ormjägare till ön har han inget minne av.

”Det är mycket djur i kommande säsong av ’Robinson’ eftersom vi spelat in programmet mitt i den Malaysiska vildmarken. I vissa fall tog vi hjälp av personer från området för att flytta en del djur till en bättre plats, men att de skulle ha varit nakna har vi inga tidigare uppgifter om”, skriver han.

Petra Malm
Petra Malm är programledare i nya säsongen av Robinson.

Foto: TT/TV4

Annons