Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Okända släktingen om arvet efter Lasse Berghagen – blir känslosam

22 jun, 2024, 08:00 
Mattias Berghagen om arvet efter Lasse Berghagen.
Annons

Lasse Berghagen dog den 19 oktober förra året. Under sin livstid hade han kommit att bli en av Sveriges mest folkkära artister och efterlämnade sig en unik låtskatt med odödliga klassiker som ”Teddybjörnen Fredriksson” och ”Stockholm i mitt hjärta”.

Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammalBrand logo
Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammal

Drygt en månad efter fördes Lasse till sin sista vila. Begravningen ägde rum i Hedvig Eleonora kyrka. På plats närvarade familj, vänner och kollegor för att ta ett sista farväl.

– Det var som en kostcirkel på något sätt, hela varvet runt, det var både allvarlig innerlighet, men också skratt, taktfasta applåder och stamp i golv och sång. Det var fantastiskt, sa Marcus Birro till Svensk Damtidning efter begravningen.

Annons
Lasse Berghagen
Lasse Berghagen.Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT

Lasse Berghagen hyllas av okänd släkting

Minnet av Lasse lever vidare. I sommar kommer hans systerson Mattias Berghagen bjuda in tittarna till den tv-sända konserten ”En kväll i juni”, som sänds i SVT1 klockan 20.00 på midsommarafton.

På scen kommer han få sällskap av artister som Sonja Aldén, Bengan Jansson, Thomas Hellsten samt ”Trio Lila”. Konserten äger rum på Slättens gård utanför Göteborg.

– Mattias Berghagen är systerson till den folkkära och saknade Lasse Berghagen. Min morbror var suverän, och hans sommarmelodier är lika mycket sommar som färskpotatis och jordgubbar är för mig, säger Mattias Berghagen till Nöjeslivet.

Annons

Arvet efter Lasse Berghagen

Mattias har länge sett upp till Lasse Berghagen. Lasses låtar har också fungerat som en inspirationskälla för Mattias när han skapat egna visor, berättar han för Nöjeslivet.

– Min morbror var suverän, och hans sommarmelodier är lika mycket sommar som färskpotatis och jordgubbar är för mig. De har varit en del av min uppväxt, med de gemensamma somrarna i Svärdsjö i Dalarna i centrum.

– Jag är oerhört stolt och glad över att ha haft Larsan som morbror, en av Sveriges mest folkkära artister genom tiderna och han är en stor förebild för mig.

Lasse Berghagen
Lasse Berghagen blev 78 år gammal.Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT

Foto: TT

Annons