Omar Rudbergs hemlighetsfulla privatliv och stora rädsla – sjukdomen riskerar förstöra för artisten

Omar Rudbergs hemlighetsfulla privatliv och stora rädsla – sjukdomen riskerar förstöra för artisten

Det blir stressigt värre för Omar Rudberg i vår. Han deltar såväl i Melodifestivalen som spelar in en ny säsong av Netflix världssuccé "Young royals".

Omar Rudberg, 23, är inte bara artist – han är skådespelare i en världssuccé också.
Men trots framgångarna finns den stora rädslan där.
Och kring sitt privatliv är den Melodifestivalen-aktuella sångaren mystiskt kryptisk.
– Ibland hänger jag med killar, ibland med tjejer. Det varierar, har han berättat för QX.

MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 1!
0:40

Efter reklamen: MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 1!

(0:40)

Slå på ljud

Det går bra nu för Omar Rudberg.

För efter uppbrottet från svenska pojkbandet FO&O, medlem 2013 till 2017, har det rullat på rejält.

På lördag står han på scenen i Avicci arena och framför sitt Melodifestivalen-bidrag "Moving like that", dansvänligt och poppigt om man får tro artisten själv.

– Min dröm har alltid varit att satsa internationellt och köra på både engelska och spanska, så jag har slutat skriva låtar på svenska helt. Det här blir typ det första jag gör solo på engelska, med en ny singel i januari och sen Mello och det känns jättebra, det känns mer jag, har Omar Rudberg berättat för Aftonbladets Torbjörn Ek.

Men den kommande tiden blir en minst sagt hektisk period för 23-åringen som föddes i Venezuela och växte upp i kustsamhället Åsa utanför Kungsbacka.

Vi får hoppas att det går bättre för Omar Rudberg i år än när han 2019 tävlade i Melodifestivalen med "Om om och om igen". Då slogs han ut direkt.

Omar Rudbergs stressiga vår och stora rädsla

Det stannar nämligen inte vid att Omar Rudberg förhoppningsvis går vidare från deltävlingen och ska satsa järnet mot den stora finalen i Friends arena i mitt av mars.

Under samma period spelar han också in säsong två av Netflix världssuccé "Young royals". Stresspåslaget är givet.

Omar Rudberg har en av huvudrollerna – Simon. Serien handlar om en svensk fiktiv prins som tvingas byta gymnasium till den prestigefulla internatskolan Hillerska.

Han blir mycket nära vän med en öppet homosexuell arbetarklasskille med invandrarbakgrund. På skolan finns dock prinsens snobbige syssling som gör sitt bästa för att få honom hålla sig borta från sin nye vän.

Hur Omar Rudberg ska få ihop schemat har han i nuläget ingen aning om.

– Ingen aning, haha. Men det ska nog lösa sig. Jag vill ju göra det, jag vill göra allt. Det är bara ett plus på ett plus på ett plus. Det blir en utmaning, har han berättat för Aftonbladet.

Och så finns ju den stora oron där, ständigt gnagande.

– Jag hoppas bara att jag inte blir sjuk för jag brukar alltid bli det de två månaderna. Det kan bli kämpigt.

Omar Rudberg är hemlighetsfull kring sitt privatliv

Framgångarna med "Young royals" har givit Omar Rudberg 1,3 miljoner följare på Instagram. Något som kanske borgar för en bättre placering i Melodifestivalen än när han deltog 2019. Då slogs hans ”Om om och om igen” ut i sin deltävling.

Omar Rudberg har alltid varit en smula hemlighetsfull kring sitt ptivatliv. Om det finns en speciell person i hans liv får vara osagt när Aftonbladet ställer frågan.

Men för QX har han berättat:

– Ibland hänger jag med killar, ibland med tjejer. Det varierar. Jag vet inte om det beror på åldern, att jag fortfarande är ung. Jag känner att jag är vilsen, inte på ett dåligt sätt, utan vilsen i livet bara.

LÄS MER: Stora konflikten kring Melodifestivalen – Tomas Ledin pekas ut

LÄS MER: Fick sparken efter hånet mot Pernilla Wahlgren: "Fruktansvärt"