Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Orden i Nyhetsmorgon gick inte hem – nu rasar tittarna efter inslaget: "Pinsamt"

11 jan, 2023, 13:00 

När det gavs tips om hur man maxar ledigheten i år såg tittarna plötsligt rött.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Charmen med Nyhetsmorgon är blandningen av högt och lågt – djupgående intervjuer, roliga inslag på fältet och kunniga experter, ja, det mesta ryms i programmet.

Men det är inte alltid det landar rätt, och visst är det svårt att göra alla nöjda...

Orden i Nyhetsmorgon upprör

Det som var ett lättsamt inslag slutade alltså med tittarstorm på Nyhetsmorgons Instagram. Det var nog inte många som hade anat att ett inslag om semester och ledighet skulle vara så känsligt – men så är det.

Soraya Lavasani och Martin Järborg fick hjälp att lista ut hur man bäst ska ta ut sina lediga dagar under våren, för att lyckas knipa långledigheten många annars missar. Till exempel kan man med lite planering få tio dagar sammanhängande semester kring påsk – med fyra semesterdagar!

Annons

– Åka iväg på en välbehövlig weekend, tipsas det om i studion.

Välbehövliga knep, tyckte vissa:

– Åh va härligt att kunna få massa ledigt med lite planering! Massa fantastisk kvalitetstid med sonen! Tack för inlägget! Skriver en följare.

Men det är inte den allmänna uppfattningen.

En bild från Nyhetsmorgons sändning med programledarna Soraya Lavasani och Martin Järborg.
I vår finns det chans för bonussemester, menar Sofia Eddelid från Ticket.se.

Tittarna rasar mot Nyhetsmorgon: "Onödigt"

I kommentarsfältet visar det sig att en stor del av följarna blev tämligen upprörda av inslaget. Anledningen bakom det är att många jobbar inom branscher där man inte tar hänsyn till röda dagar, som inom vården eller omsorg.

Det betyder alltså att inga knep i världen kan lösa en påskresa, och nu väljer de att ryta ifrån.

"Lite onödigt inlägg faktiskt, vi är så många som jobbar inom tex vård och omsorg å då är detta ett helt okänt begrepp...vi får liksom bara jobba oavsett helgdagar" Skriver en av många följare.

Annons

"Vem som är ledig och inte beror ju dessutom på val av yrke och arbetstider. Snälla sluta med detta, det är bara pinsamt" Skriver en annan.

"Vi som jobbar inom vården, i jordbruk, räddningstjänsten, polisen, livsmedelsbutiker osv osv vi får jobba oavsett ”klämdagar” och helgdagar." Skriver en följare och fortsätter:

"Ta semester för att kunna resa på långweekendresa är bara att fetglömma, man bör inte ens va sjuk, eller ta en semesterdag utan att ha dåligt samvete. Så det där med klämdagar existerar inte för vi som ska serva andras liv."

Foto: TV4

Annons