Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oro efter Pernilla Wahlgrens besked – följarnas varning: "Inte helt genomtänkt"

02 sep, 2022, 07:00 
Pernilla Wahlgren

Nu försöker stjärnans följare hitta en lösning på problemet.

Annons
6 saker du inte visste om Pernilla Wahlgren!Brand logo
6 saker du inte visste om Pernilla Wahlgren!

Pernilla Wahlgren har alltjämt fullt upp, både på jobbfronten och det privata planet. Förmodligen är det den stundande flytten som tar upp mycket tankeverkstad hos stjärnan just nu, och Pernillas tusentals följare är nästintill lika engagerade i projektet som hon själv.

Självklart vill följarna sin favorit det bästa, och nu oroas de över Pernillas ord om villan...

Oväntade bakslaget

Inflyttningsdatumet för artistens nya lyxvilla på sitt älskade Lidingö verkar vara svårt att fastställa. Inte ens Pernilla själv vet när det står klart för inflytt, och man kan tänka sig att hon längtar. Tidigare gav hon beskedet att det beräknades vara klart strax efter sommaren, men nu har det skjutits upp ännu mer.

Annons

När Svensk Dam pratade med Pernilla Wahlgren bekräftade hon att det inte finns något satt datum för att packa flyttkartongerna och sova sin första natt i huset.

– Nej jag vet inte, det har blivit uppskjutet hela tiden så jag hoppas på att få flytta in innan jul, så mycket kan jag säga.

Och kanske är det inte bara Pernilla som längtar– det är inte uteslutet att pojkvännen Christian också flyttar in:

– Det får man se, det får man se.

Många undrar vad det egentligen är som tar sådan tid. Utifrån ser fasaden nästintill klar ut, och på sin Instagram har Pernilla visat upp när hon väljer tapeter och annat finlir till huset. Sanningen är att det är ett problem utanför huset, den flådiga villan är byggd på en brant backe, och det har inte riktigt gått enligt plan.

– Nu är det då snart dags för kök och badrum och alla stora saker att levereras... men de kommer inte upp till huset, så då måste jag hyra en lyftkran för att de ens ska kunna komma in i huset. Vad kostar det liksom?, säger en uppgiven Pernilla i sin podcast Wahlgren och Wistam.

Pernilla Wahlgrens husbygge på Lidingö
Såhär långt hade bygget kommit i början av augusti. Det börjar ta sig, men tomten ser ännu ofärdig ut...

Följarnas varning

På sin Instagram visade hon i dagarna upp den otroligt branta provisoriska trappan som leder upp till huset, som inte riktigt håller måttet. Många undrade hur det var tänkt från början, det var ju ingen hemlis att huset låg på en backe.

Annons

Wahlgren skriver att det i ritningarna inte riktigt var tänkt att det var så pass brant som det faktiskt var, och de måste nu tänka om.

"Nu försöker vi att hitta en bättre smidigare lösning om man t ex måste få upp tunga skåp, eller dylikt. Reglerna kräver handikappshiss - så det kommer vi behöva införskaffa oavsett.Huset är det inga problem med. Det är tomten & tillgängligheten som är den stora utmaningen..!"

Men följarna är oroliga. Den branta trappan tycker de inte känns som en hållbar lösning, speciellt inte när åldern knackar på, eller om någon blir sjuk.

"Vilken miss med världens tappa upp....hur tänker du med dina gamla föräldrar, vänner med barnvagn, storhandling, din egen ålderdom...." Skriver en orolig användare.

"Jag tänker detsamma, tiden går fort och snart orkar hon inte med alla trappor." Instämmer en annan.

"Utmaning när man blir äldre. Hade prioriterat bilväg upp. Lycka till, kommer lösa sig!" Varnar en trejde.

"En tanke är tillgängligheten om någon i huset blir akut sjuk eller skadad, att det går att komma in och ut med tex en bår" Påpekar en fjärde.

"Att komma hem med tunga matkassar och dylikt och inte kunna köra ända upp till sitt hus verkar inte helt genomtänkt? Vi blir alla äldre så tänk på att handikappanpassa redan nu. Jag bor i lgh med tre trappor utan hiss. Min ålder börjar ta ut sin rätt." Skriver en femte.

Foto: TT

Annons