Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Oron efter händelsen under inspelningen – går ut med sanningen: ”Jävligt äckligt”

14 feb, 2024, 12:00 
Deltagaren Hedvig Lindahl och programledaren Jessica Almenäs om skräcken under inspelningen av ”Superstars”.
Annons

En ny säsong av ”Superstars” har letat sig in i tv-tablån, där idrottare som fotbollsspelaren Marcus Allbäck, fotbollsmålvakten Hedvig Lindahl, längdskidåkaren Johanna Ojala och handbollsspelaren Linnea Claeson gör upp om titeln ”Superstar”.

5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

I sedvanlig ordning är det Jessica Almenäs som rattar programmet. Till sin hjälp har hon så kallade ”gladiatorer”, några av Sveriges största idrottsmän och kvinnor som kommer in med jämna mellanrum för att utmana deltagarna.

Annons

Bland annat dyker längdskidåkaren Gunde Svan och hans son Ferry Svan, som tävlar i timbersport, upp.

– Då pratar vi liksom vassa yxor och grejer. Det var faktiskt nästan lite läskigt, då var jag livrädd, säger programledaren Jessica Almenäs till Svensk Damtidning när hon minns tillbaka på en särskild händelse.

Gunde Svan och Ferry Svan
Gunde Svan och Ferry Svan gästade ”Superstars” – och möttes av starka reaktioner efter sitt besök.Jessica Gow/TT

”Jävligt äckligt”

Även Hedvig Lindahl minns när Gunde och Ferry kom på besök – och det verkar inte ha varit någon särskilt trevlig upplevelse.

Annons

Hedvig blev till och med så rädd att hon fruktade för sitt liv.

– Det var någon typ av yxa inblandad. Vi fick stå och se när Ferry högg. Det var jävligt äckligt om jag ska vara ärlig. Jag kommer inte ihåg hur vi stod, om vi stod bakom men min känsla var att om han tappar den här finns det stor risk att vi stryker med, säger Hedvig Lindahl till Expressen.

”Trodde jag skulle dö”

Det var också det som var utmaningen, att deltagarna skulle prova på timbersport och hugga i en stock tills den gick av på mitten.

Annons

Trots att det var en något säkrare variant av sporten som deltagarna fick prova på, kunde inte heller Jessica Almenäs göra annat än frukta för sitt liv.

– När Ferry skulle visa, med sina yxor som är så vassa att man inte ens får komma nära och börjar blöda om man kommer fem centimeter från yxan, och börjar hugga med yxan så nära fötterna med värsta kraften. Jag trodde jag skulle dö. Jag håller i Gunde, gömmer mig bakom Gunde och han bara står och skrattar, säger Jessica Almenäs.

Gunde Svan och Ferry Svan
Jessica Almenäs säger att hon fruktade för sitt liv – och Gunde bara skrattade.Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons