Oscar Kylberg släpper barnbok

Oscar Kylberg släpper barnbok

I höst debuterar prins Carl Philips bästa vän som författare. Oscar Kylberg släpper barnboken ”Walther och det magiska ordet”.

Om två månader är det dags för prinsessan Madeleine. I juni debuterar hon som författare med boken Stella och Hemligheten. Och snart är det dags för ännu en person med kunglig anknytning att ge ut en bok för barn. I höst kommer boken Walther & det magiska ordet ut i handeln.

Oscar Kylberg ger ut boken Walther & det magiska ordet

Prins Carl Philip och Oscar Kylberg.

Prins Carl Philip och Oscar Kylberg.

Det är prins Carl Philips bästa vän och affärspartner, Oscar Kylberg, som ger ut boken som ska vara en hyllning till fantasin – och till sin son, Walther. Boken kommer, förutom berättelsen i sig, även innehålla ett antal illustrationer gjorde av Oscar själv.

– Oscar är en otroligt bra illustratör, han målar fantastiskt, säger en källa till Svensk Damtidning.

Ett litet smakprov på Oscars konstnärskunskaper ser ni nedan. Man kan dessutom följa hans Instagramkonto. 

Walther & det magiska ordet kommer ut under hösten.

Vänskapen med prins Carl Philip

Prins Carl Philip och Oscar Kylberg har varit vänner länge. De möttes genom gemensamma kompisar och bestämde sig snabbt för att göra något ihop. 2012 såg det gemensamma företaget Bernadotte & Kylberg dagens ljus. Sedan dess har designduon primärt arbetat med, och designat för, andra företag. Det första gemensamma projektet var en serie skålar och tallrikar gjorda för Gustavsbergs porslinsfabrik. Det har också blivit textil för Åhléns, skålar för Stelton och glas (prisbelönta sådana!) för Zwiesel Kristallglas – bland annat.

Ledorden när duon skapar är ”change through design”, Bernadotte & Kylberg vill åt den där förändringen, förflyttningen. Man vill göra skillnad. Oscar är även gudfar till prinsens yngsta son, Gabriel.

Oscar Kylberg

Oscar Kylberg är gudfar till prins Carl Philips son Gabriel.

I en intervju med tidningen ELLE har designduon berättat hur de kompletterar varandra när de arbetar.

– Oscar är en väldigt duktig illustratör och mer konceptuell medan jag är mycket mer detaljorienterad. Det som dock är väldigt intressant är att vi ofta byter roller, beroende på vilket projekt vi gör, har prins Carl Philip slagit fast.

– Det är pendeln mellan en kreatör och en perfektionist som vi båda växlar mellan. Det är strävan efter den perfekta lösningen som förenar oss. Vi ger oss inte förrän båda är nöjda, har Oscar Kylberg berättat.

Läs mer:

Carl Philips och Sofias 9 favoritställen i Stockholm – hit går de!

Prinsens designkarriär: ”Har aldrig tidigare hänt”

Alla detaljer om Carl Philips och Sofias kväll på Konserthuset

Foto: TT