Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oscar Kylberg släpper barnbok

23 apr, 2019, 12:00 
AvJohanna Lejon
Oscar Kylberg släpper barnbok
I höst debuterar prins Carl Philips bästa vän som författare. Oscar Kylberg släpper barnboken ”Walther och det magiska ordet”.
Annons

Om två månader är det dags för prinsessan Madeleine. I juni debuterar hon som författare med boken Stella och Hemligheten. Och snart är det dags för ännu en person med kunglig anknytning att ge ut en bok för barn. I höst kommer boken Walther & det magiska ordet ut i handeln.

Oscar Kylberg ger ut boken Walther & det magiska ordet

Prins Carl Philip och Oscar Kylberg.
Prins Carl Philip och Oscar Kylberg.

Det är prins Carl Philips bästa vän och affärspartner, Oscar Kylberg, som ger ut boken som ska vara en hyllning till fantasin – och till sin son, Walther. Boken kommer, förutom berättelsen i sig, även innehålla ett antal illustrationer gjorde av Oscar själv.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Oscar är en otroligt bra illustratör, han målar fantastiskt, säger en källa till Svensk Damtidning.

Ett litet smakprov på Oscars konstnärskunskaper ser ni nedan. Man kan dessutom följa hans Instagramkonto. 

Annons

Walther & det magiska ordet kommer ut under hösten.

Vänskapen med prins Carl Philip

Prins Carl Philip och Oscar Kylberg har varit vänner länge. De möttes genom gemensamma kompisar och bestämde sig snabbt för att göra något ihop. 2012 såg det gemensamma företaget Bernadotte & Kylberg dagens ljus. Sedan dess har designduon primärt arbetat med, och designat för, andra företag. Det första gemensamma projektet var en serie skålar och tallrikar gjorda för Gustavsbergs porslinsfabrik. Det har också blivit textil för Åhléns, skålar för Stelton och glas (prisbelönta sådana!) för Zwiesel Kristallglas – bland annat.

Ledorden när duon skapar är ”change through design”, Bernadotte & Kylberg vill åt den där förändringen, förflyttningen. Man vill göra skillnad. Oscar är även gudfar till prinsens yngsta son, Gabriel.

Oscar Kylberg
Oscar Kylberg är gudfar till prins Carl Philips son Gabriel.

I en intervju med tidningen ELLE har designduon berättat hur de kompletterar varandra när de arbetar.

Annons

– Oscar är en väldigt duktig illustratör och mer konceptuell medan jag är mycket mer detaljorienterad. Det som dock är väldigt intressant är att vi ofta byter roller, beroende på vilket projekt vi gör, har prins Carl Philip slagit fast.

– Det är pendeln mellan en kreatör och en perfektionist som vi båda växlar mellan. Det är strävan efter den perfekta lösningen som förenar oss. Vi ger oss inte förrän båda är nöjda, har Oscar Kylberg berättat.

Läs mer:

Foto: TT

Annons