Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Otroliga nyheten om ABBA – sker äntligen i Sverige: ”Väldigt roligt”

09 jan, 2024, 16:00 

Vilket underbart glädjebesked för alla ABBA-fans!

Annons

För exakt 50 år sedan, den 6 april 1974, fick den numera ikoniska popgruppen ABBA sitt stora internationella genombrott när de tog hem den första segern någonsin för Sverige i Eurovision song contest i Brighton.

ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!Brand logo
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!

Sedan dess har hitsen avlöst varandra och på senare år har musikaler satts upp, filmer har släppts och en mäktig ABBA Voyage-show har satts upp i London.

Ja, bandet bestående av Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad har verkligen lyckats locka till sig nya generationer av fans genom alla år. Och visst väntar ännu mer roligheter!

Otroliga nyheten om ABBA bekräftad

I och med att det ju i år är 50 år sedan Eurovision-vinsten bekräftar nu SVT till TT att de planerar en jättepresent till både bandet och hela det svenska folket för att markera denna historiska bedrift!

ABBA tog hem Eurovision song contest 1974 i Brighton. I år är det 50 år sedan ikoniska popgruppens historiska vinst!

Lördagen den 6 april direktsänder SVT en stor galakväll på Cirkus på Kungliga Djurgården i Stockholm, där många kända artister väntas delta och framföra ABBAs mest klassiska låtar. Men vilka stjärnorna är, ja det håller kanalen fortfarande hemligt.

Annons

– Men det kommer förstås att vara en artistuppställning som heter duga. Det är väldigt fina artister som kommer att vara med på scen, säger Christina Hill, programchef för kultur, underhållning och livsstil på SVT till TT.

ABBA-galan direktsänds i SVT

Däremot hoppas SVT på att galan ska få internationell glans där flera medverkande är kända profiler från andra länder, apropå musikaler och showen i London!

– Vi tänker oss att en del av de medverkande kommer att vara ansikten från andra länder, säger Christina Hill till TT.

SVT ska också fått tummen upp av ABBA att göra detta, men om de själva dyker upp och sprider extra stjärnglans över galan är oklart.

Det som däremot är helt säkert är att det väntas bli en otrolig ABBA-kväll för alla fans – och ett litet startskott för Eurovision 2024 som går av stapeln i Malmö en dryg månad senare!

Foto: Tolga Akmen/PA/TT, Olle Lindeborg/TT

Annons