Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Otroliga upptäckten efter Masked Singer – TV4: "Vi är chockade"

21 maj, 2021, 13:00 
Masked Singer

TV4 har själva blivit chockade av en upptäckt gjord efter senaste Masked Singer.

Annons

Videon kunde inte hittas

Masked Singer är på pappret ett väldigt märkligt tv-upplägg. Tolv kända personer iklär sig masker, ställer sig på en scen och framför låtar. Vilka som döljer sig under maskerna är superhemligt. Tanken är att kändisjuryn, som består av Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw, Felix Herngren och Nour El Refai, ska identifiera stjärnorna bakom dräkterna.

TV4 chockade efter upptäckten om Masked Singer

Masked Singer
Man måste bara älska Masked Singer!

En udda programidé som sagt – men helt uppenbart ett genidrag. Premiäravsnittet lockade hela 1,8 miljoner tittare.

– Tittarmässigt är det här den bästa premiären vi har haft på TV4 någonsin. Ingenting av det vi har gjort i modern tid, från ”Let's dance” till ”Solsidan”, har kommit upp i samma premiärsiffror. Så vi är naturligtvis enormt glada, sa Fredrik Arefalk, kanaldirektör på TV4, till DN då.

Annons

Och succén bara fortsätter, i den grad att TV4 själva blir förvånade av framgången.

Tv-proffset Edward af Sillén är regissör för programmet. Han har kunnat se tittarsiffrorna stiga i realtid.

"Vi är lyckligt chockade efter otroliga nya siffror för Masked Singer, som sågs av 2.2 miljoner tittare nu i fredags Fan vad roligt, och hurra för nya tv-koncept", skriver Edward på Twitter.

"Det är proffsigt gjort trams"

Tv-kritikerna har varit kluvna till Masked Singer. Ingen förkroppsligar detta bättre än Aftonbladet-räven Jan-Olov "Gossen" Andersson, som i sin krönika om programmet medgav att han inte riktigt vet vad han ska tycka.

"Två avsnitt har inte övertygat mig om att det är annat än proffsigt gjort trams. Men erkänner samtidigt att man ju blir lite nyfiken på vilka som döljer sig bakom maskerna. Så framåt klockan 21.20 på fredagskvällarna kan man ju slå på tv:n", skriver Jan-Olov.

Annons