Oväntade händelsen i Efter fem – efter talmannens svar om kungen

05 jan, 2022, 21:00 

Ingen förväntade sig att detta skulle ske i kvällens avsnitt av "Efter fem ikväll"!

Annons
6 saker du inte visste om Tilde de Paula Eby!
6 saker du inte visste om Tilde de Paula Eby!

I kvällens avsnitt av TV4:s "Efter fem ikväll", som leds av den folkkära programledaren Tilde de Paula, gästade självaste talmannen Andreas Norlén.

Vid Tildes sida hade hon programledaren Anna Brolin, och de båda hade många frågor till talmannen. Bland annat tog de upp det faktum att Andreas faktiskt höll på att välja en helt annan yrkesväg än den han tillslut tog.

– Jag var väldigt sugen på att bli journalist ett tag, men sedan blev det juridik istället, vilket också är väldigt spännande, förklarar han i programmet.

Recept.se Nyhetsbrev

Talmannens svar efter frågan om kungen

Programledarna tar upp det faktum att Andreas kommer efter kungen i rang. Anna frågar honom om vad han tänker kring just detta.

– Är det en tanke som har slagit dig att, om det är så att hela kungahuset skulle avsättas och därmed successionsordningen, då är det ju du som står på tur, säger hon.

Annons

Talmannen skrattar då och svarar:

– Jag har faktiskt inte tänkt riktigt på det sättet, däremot kan man säga att det finns en logik i att talmannen har högre formell rang än statsministern, eftersom att rikstagen väljer sin statsminister.

– Då är det rimligt att talmannen, som leder riksdagen, formellt sätt har en högre rang än statsministern.

Oväntade händelsen i programmet

Det visar sig dessutom att det är talmannens och hans fru Helena Norléns bröllopsdag idag. Något som firas på ett mycket oväntat sätt!

Andreas fru dyker nämligen upp i studion! Hon avslöjar då sanningen bakom hur det egentligen är att vara gift med en talman.

– När någon säger "du ser lite trött ut" brukar jag säga att jag har en femåring och en talman!

Talmannen Andreas Norlén och hans fru Helena i "Efter fem ikväll" i TV4
Talmannens fru överraskade alla!
Annons