På spåret-sjärnorna plockas bort – avslöjar i direktsändning: ”Gett oss sparken”

31 jan, 2023, 10:30 

Nu berättar Thomas Nordegren och Louise Epstein om nedlagda programmet.

Annons

I tolv år har den populära P1-duon Louise Epstein och Thomas Nordegren varit ett välkommet inslag i Sveriges Radio, men i början av december meddelade programledarna att programmet läggs ner.

Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”
Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”

Sista programmet sändes den 26 januari. Allt avslutades med en föreställning på Berwaldhallen, ackompanjerat av en skicklig symfoniorkester och glada fans.

– Jag har aldrig arbetat så länge med samma radioprogram och jag vet inte riktigt hur jag kommer att klara mig utan oförutsägbara direktsändningar tillsammans med Thomas Nordegren, sa Louise Epstein efter beskedet.

Louise Epstein och Thomas Nordegren
Louise Epstein och Thomas Nordegren.

”Det var dags att sluta”

Recept.se Nyhetsbrev

När Nordegren och Epstein nu går i graven har duon sänt över 2000 avsnitt i över 12 år. De känner varandra väl och har även tävlat tillsammans i frågesportprogrammet På spåret.

Annons

Louise Epstein har fått i uppdrag att utveckla en ny podcast i Sveriges, medan Thomas Nordegren har några ljud- och bokprojekt som han kommer vilja hinna med.

– Det känns roligt, det känns kul. Jag har också känt av under de här 12 åren att det varit stressigt, ansträngande och att det var dags att sluta innan det börjar gå utför, säger Louise Epstein i Efter fem.

Louise Epstein och Thomas Nordegren
Louise Epstein och Thomas Nordegren är en välkänd duo. Förutom programmet i Sveriges Radio har de synts i populära frågesportprogrammet På spåret.

”Gett oss sparken”

Thomas Nordegren säger att det inte var ett helt frivilligt beslut att avsluta programmet.

– Jag gick egentligen i pension för fem år sedan. På public service anser man att alla ska gå vid 65. Jag började förbereda ett nytt liv för fem år sedan och skaffade en arbetslokal, men sen kom de någon vecka innan och frågade om jag kunde stanna kvar ett halvår och så har de gjort det tio gånger, säger Thomas Nordegren.

Annons

– Det är klart att mellancheferna gett oss sparken, det är väl därför man har mellanchefer.

Louise Epstein kände dock att det var dags att avrunda programmet.

– Jag hade sagt för ganska länge sedan att det var dags att sluta. Det kan inte vara samma hela tiden, allt har ett slut. Det behöver inte vara en sån grej, tycker jag.

Louise Epstein och Thomas Nordegren
Louise Epstein och Thomas Nordegren.

Foto: TT

Annons