Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

På spåret-stjärnan sparkad: "Vill be om ursäkt"

17 mar, 2024, 15:00 
På spåret-stjärnan har fått sparken. Nu berättar han om anledningen och ber om ursäkt.
Annons

Under åren har många kända profiler prövat lyckan i På spåret. Vissa har briljerat år efter år, medan andra minns tillbaka på sin medverkan aningen mer skamset.

En av dem som utmärkt sig lite extra är komikern Jonatan Unge. Första gången han var med knep han guld ihop med Cecilia Düringer, och när de kom tillbaka blev det silver.

Men nu har Unge ett trist besked att komma med.

Jonatan Unge efter Carina Bergfeldts fråga: ”Ångrar jättemycket…”Brand logo
Jonatan Unge efter Carina Bergfeldts fråga: ”Ångrar jättemycket…”

På spåret-stjärnan avslöjar – har fått sparken

När han inte sitter i Första klass eller Dressinen är Jonatan Unge komiker och skådespelare, och på senare tid även krönikör för Aftonbladet.

Men nu är det slut med det sistnämnda, berättar Unge i vad han beskriver som sin "110:e krönika – tillika min sista". I krönikan publicerad på Aftonbladet berättar han nämligen att han fått sparken.

Annons

– Motiveringen till uppsägningen var omstrukturering, vilket är en påhittad anledning god som någon, skriver han i texten.

Cecilia Düringer och Jonatan Unge
Cecilia Düringer och Jonatan Unge.Bo Håkansson BHÅ

Jonatan Unge ber om ursäkt – efter att ha fått sparken

Ett trist besked för alla som uppskattat hans fyndiga texter i kvällstidningen, men det verkar som att läsarna inte behöver sörja alltför länge:

Annons

– Knappt hade jag mottagit beskedet förrän jag fick ett samtal från en annan tidning. Ska inte avslöja vilken, men den anses vara mallig, skriver Jonatan Unge och fortsätter:

Tidningen ska ha frågat om han ville gå över till dem, varpå han tackade ja. Det verkar inte heller som att det råder något ont blod mellan Unge och Aftonbladet. Han avslutar krönikan med ett tack.

– Summa summarum så vill jag tacka för att jag fått lajva krönikör. Jag vill be om ursäkt till alla läsare för att jag gjort det. Och till Aftonbladet vill jag säga att ingen som sparkat mig någonsin har ångrat sig. Puss och tack.

Foto: TT

Annons