Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Paolo Robertos utspel – efter att Elin Härkönen brutit kontakten med honom

21 maj, 2021, 08:47 
Paolo Roberto och Elin Härkönen

Paolo Roberto reagerar på att exflickvännen Elin Härkönen har valt att kapa alla band till honom.

Annons
Hör Elin berätta om nära döden-upplevelsenBrand logo
Hör Elin berätta om nära döden-upplevelsen

Elin Härkönen valde att göra slut med Paolo Roberto när han greps för att ha köpt sex. Men vänskapen överlevde – fram till dess att Paolo gästade podcasten Sista måltiden.

Där gick Paolo till motattack på sina kritiker och hävdade att "feminismen är det skadligaste som hänt jämställdheten".

Paolo Roberto till motattack efter Elin Härkönens ord

Paolo Roberto och Elin Härkönen
Paolo Roberto och Elin Härkönen var nyblivna sambos när skandalen inträffade.

Elin fick nog. I ett öppet och ärligt inlägg på Instagram berättar hon att hon har brutit helt med Paolo efter hans uttalanden.

"Jag har inte kunnat ta in det eller inse att det faktiskt har hänt. Min enda förklaring är att jag hamnade i någon slags överlevnadsbubbla. För att ens orka ta mig upp på morgonen", skriver hon på Instagram.

"Förblindad av kärleken har det tagit tid för mig att förstå. Men nu, ett år senare har allt kommit ikapp mig och han gör det väldigt enkelt för mig att förstå".

Annons

"Slutligen vill jag säga att man ibland behöver klippa band för sitt eget välmående. Hur ont det än gör. Jag vägrar associera mig med människor som har en skadlig kvinnosyn och som vägrar lära sig av sina misstag".

"Avgör om jag är en ond människa"

Hur reagerar på Paolo på detta? Jo, på fredagsmorgonen skrev han ett eget inlägg om saken. Han nämnde inte Elin vid namn, men berörde rubrikerna som skapats av Elins inlägg.

"05.48 Löpning! Då kör de en ny vända i medierna och man plockar saker ur sitt sammanhang från en 1,5 timmes diskussion. Lyssna på hela podden och avgör om jag är en ond människa. Lämnar länk i min profil. Men nu blir det löpning för löpning är min leende-biljett, min terapi och min medicin. För efter ett långt löppass känns gårdagens problem lite mindre och dagens möjligheter lite större", skriver Paolo på Instagram.

Annons