Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Per Gessles avslöjande om kärleken efter 31 år: ”Betuttad i en annan"

03 jun, 2024, 17:30 
Per Gessle
TT
Per Gessle berättar om hur han plötsligt blev kär i någon annan.
Annons

Per Gessle och hustrun Åsa har varit gifta sedan 1993. De träffades när på 1980-talet när Åsa kom till Halmstad för att driva en klädbutik.

Anders Öfvergårds beslut med hustrun Cecilia – efter nästan 20 år som giftaBrand logo
Anders Öfvergårds beslut med hustrun Cecilia – efter nästan 20 år som gifta

Per Gessles avslöjande om äktenskapet

De träffades på Norre Kavaljeren – ett klassiskt uteställe i staden. Det var dock ingen konventionell träff.

Per Gessle och Åsa Gessle
Per och Åsa är ett team i kärlek OCH jobb.TT

– Hon jag hade dejt med var ihop med en annan kille så vi skulle träffas i hemlighet. Så Åsa, min fru, organiserade dejten hos henne. Men mitt under dejten blev jag betuttad i värdinnan i stället, säger Per i podcasten Framgångspodden.

Annons

– Vi är varandras bästa vänner, vilket är en grogrund för allt.

Per och Åsa blev inte bara älskare, utan också kollegor. Åsa fick sköta om Roxettes resebokningar och hotellvistelser. Hon har fortsatt vara sin makes högra hand och är den som sköter den huvudsakliga driften av Hotel Tylösand, som paret Gessle köpte i mitten av 1990-talet.

– Jag har varit tillsammans med min fantastiska hustru i över 30 år. Jag försökte hitta en partner som var olik mig, men samtidigt ha gemensamma beröringspunkter, sa Per när han höll i Sommar i P1.

Per Gessle berättar exklusivt för Svensk Dam

Svensk Dam fick sig en pratstund med Per Gessle tidigare i år. I januari fyllde han 65 – men han har inte en tanke på pensionering.

– Ingenting är så häftigt som när 10 000 personer sjunger med i din egen låt. Det är därför Mick Jagger och company aldrig slutar. Du kan inte få den energin på något annat sätt, säger Per till Svensk Dam.

– Man är ju alltid 25 i huvudet. Men visst märker jag att jag blir äldre, rent fysiskt. Den här energin man hade jämt förr kommer nu i kortare perioder.

Annons