Per Holknekt i bilolycka – rammad i 120 kilometer i timmen

Per Holknekt var ute och körde med sin bil.Då råkade han ut för en allt vanligare trafikfara: en förare som kollade på sin mobiltelefon.

Transportstyrelsen är tydliga i frågan: du får inte använda mobilen eller annan kommunikationsutrustning om du håller den i handen när du kör ett motordrivet fordon.

Trots detta är det många som bryter mot lagen och skickar ett sms eller två med ena handen på ratten. Tv-stjärnan Per Holknekt är inte en av dessa – men själva ovanan var ändå nära att orsaka honom allvarlig skada.

Per Holknekt i bilolycka

Per Holknekt klarade sig utan skador – tack och lov!

Per Holknekt klarade sig utan skador – tack och lov!

På tisdagsmorgonen var Per ute och körde som vanligt. Då mötte han en bil med en ouppmärksam förare bakom ratten. Per noterade att mannen i fråga satt och höll på med sin mobiltelefon.

Vad som sedan följde var riktigt otäckt för alla inblandade.

“Hade nog kunnat stryka med nyss. Rammad i 120 km/h. Hade att välja mellan att ta mitträcket eller ta smällen med hans bil som plötsligt stormade rakt ut i ytterfil där jag låg. Hade jag valt mitträcket vetifan hur det slutat”, skriver Per på Facebook.

Polis dök upp på platsen

Svensk Dam har varit i kontakt med Per, som gett sitt godkännande till att berättelsen återges i den här artikeln.

– Jag hade tur, hälsar Per till Svensk Damtidning.

När polisen dök upp på platsen gjorde den andra föraren sin medborgerliga plikt och erkände sig som ansvarig för olyckan. Per betonar att vårdlös bilkörning inte är okej i hans värld.

– Framför allt att köra och messa, säger han.

 

LÄS OCKSÅ: Victorias stora utseendeförändring – har skett bara de senaste dagarna

 

Så säger lagen om brottet

Sedan den 1 februari 2018 har lagen om mobiltelefon i kombination med bilkörning stärkts.

“Nu skärper regeringen formuleringen så att du som är förare inte får använda mobiltelefon (eller annan kommunikationsutrustning) om du håller den i handen. Visste du att tittar du ned i två sekunder när du kör 40 km/h hinner du rulla 22 meter utan kontroll?”, kan man läsa på Transportstyrelsens hemsida.

Per Holknekt blev en stjärna i svensk kontext när han deltog i dokusåpan Big Brother. Dessförinnan hade han varit skateboardproffs i Kalifornien.

Han byggde därefter upp en förmögenhet på det populära klädmärket Odd Molly.