Pererik Åbergs fru försvann – väderprofilen skräckslagen

Pererik Åberg och hans Helene.

Pererik Åberg fick fruktansvärda nyheter.Vädermannens hustru Helene var plötsligt spårlöst försvunnen.

Pererik Åberg är en av Sveriges mest profilerade och omtyckta meteorologer. Han började på SVT redan 1997 och har med decenniernas gång etablerat sig som en institution på kanalen.

Privat är han gift med Helene Åberg, som själv arbetat mycket med tv-mediet. Hon har också en riktig skräckupplevelse bakom sig. 2006 var hon och vännen Jenny Söderqvist i Kalahariöknen – när allt gick fel.

Pererik Åberg – så försvann hans fru spårlöst

Pererik Åberg och hans Helene.

Pererik Åberg och hans Helene.

Deras bil gick sönder och Helene och Jenny fann sig strandsatta i det karga landskapet. Pererik har berättat för Expressen hur han upplevde mardrömmen, hemma i Sverige.

– Det var inte så mycket man kunde göra. De letade allt var de kunde, och de är ju duktiga på det där. Man fick ju bara att sitta och vänta, på den informationen som kom, har Pererik sagt.

– Det var väl egentligen inte förrän sista natten, som jag tyckte att tiden började rinna ut. Det var första gången jag kände någon form av panik. Då tyckte jag att det var väldigt jobbigt. Jag skulle åka ner veckan efter.

“Började att gråta”

Till slut hittade Helene och Jenny en övergiven traktor som de lyckades få igång. De kom fram till orten Ghanzi och kunde äntligen få tag i sina anhöriga.

– Jag började att gråta när jag hörde min man Pereriks röst i telefonen. Han sade att vi var på kvällstidningarnas löpsedlar och det kändes helt overkligt. När vi kom tillbaka till Gaborone stormades vi av medierna, har Helene berättat för Aftonbladet.

– Jag stod inte ut med tanken att de anhöriga skulle tro att jag var död. Det räckte att jag blivit påkörd av ett rattfyllo för några år sedan. Jag ville inte orsaka mer oro för de där hemma.