Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Pernilla Månsson Colts kamp mot känslorna efter händelsen med Tareq: "Väldigt sorgligt"

18 mar, 2024, 19:05 
Louise Wibergh Lenti
Vänskapen är stark mellan trädgårdskollegorna Pernilla Månsson Colt och Tareq Taylor.
Annons
Här bryter Pernilla Månsson Colt ihop efter orden i tvBrand logo
Här bryter Pernilla Månsson Colt ihop efter orden i tv

Även om det tidvis är kyligt och våren står och tvekar i dörröppningen är det dags att låta sig inspireras och drömma om soliga dagar utomhus.

Det har blivit dags för premiären av den 13:e säsongen av Trädgårdstider!

Det första avsnittet färgas dock av ett visst vemod eftersom det blir den populära stjärnkocken Tareq Taylors allra sista.

"Livet ville annorlunda"

Det är ett stabilt och härligt gäng som gör SVT:s Trädgårdstider tillsammans. Pernilla Månsson Colt, trädgårdsmästaren John Taylor, inredaren Malin Persson och Tareq Taylor har skänkt oss trygghet, inspiration och mängder av skratt genom åren.

Därför blev det en stor sorg för tittarna när det kom fram att Tareq plötsligt ska lämna programmet.

Annons

– Vi såg framåt tillsammans men livet ville annorlunda. Kärleken drog iväg Tareq till Stockholm och till slut var det ohållbart för honom att pendla till den skånska slätten. Efter 14 år tillsammans så skulle vi skiljas åt. Väldigt sorgligt, säger Pernilla Månsson Colt i säsongens första avsnitt.

Det Pernilla menar är såklart Tareqs relation med Sofia Ståhl. Paret beslöt sig för att bli sambos förra året och sålde sina respektive hem för att skapa ett nytt gemensamt i Stockholm.

Känslorna tar över

Det stora temat i säsongens första avsnitt är Tareqs avtackning vilket görs med god mat, ett omsorgsfullt dekorerat blomsterarrangemang och tillbakablickar från åren som gått.

– De här åren som jag har fått glädjen att vara här ute, det är en skatt jag sa bära med mig för tid och evighet. Malin, John och Pernilla är tre personer som alltid kommer att stå mig nära och varmt om hjärtat, säger en rörd Tareq Taylor.

Malin Persson, Pernilla Månsson Colt, John Taylor och Tareq Taylor
Kollegorna från Trädgårdstider blev riktiga vänner.Max Tellving / SVT / TT

Pernilla hjälper sedan Tareq att förbereda en del av det som ska bli gängets sista måltid tillsammans. De skrattar och busar som de gjort så många gånger förr men sen är det som att Pernilla kommer ihåg avskedet som snart ska hända.

Hon meddelar att hon ska gå och göra festbordet lite fint och hjälpa de andra.

– ...för du klarar ju allt... utan mig, säger Pernilla skämtsamt men blir märkbart rörd.

– Ää du snackar, avbryter Tareq och drar in henne till en varm kram.

För en kort stund finns inga kameror utan bara två vänner som tröstar varandra i en märkbart känslosam stund. Proffs som de är går de däremot raskt vidare i programmet bara sekunder senare.

Foto: Christoffer Lomfors /SVT

Annons