Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Wahlgren avslöjar olyckliga perioden – mörkades helt

22 jun, 2023, 07:30 
Vendela Lönnqvist
Nu berättar Pernilla om den tuffa perioden.
Nu berättar Pernilla om den tuffa perioden.

I en intervju blottlägger sig Pernilla Wahlgren om den tuffa tiden åren innan tv-programmet Wahlgrens Världs succé.

Annons

Man kan med stor säkerhet säga att hon är en av Sveriges mest kända ansikten.

Med en karriär som sångerska, tv-profil och entreprenör har Pernilla Wahlgren många strängar på sin lyra.

Pernillas karriär – ärofyllda jobbet

Just nu är hon aktiv med ett av landets mest prestigefyllda jobb – i sommar ska hon leda Allsång på Skansen.

Förutom det äger hon ett eget hudvårdsmärke, en klädkollektion och ett eget vinmärke. Hon har under sin karriär även gjort flera tv-framträdanden – främst i succéprogrammet Wahlgrens Värld.

"Hittade aldrig glädje i giggen"

Och Pernilla har mycket att tacka programmet. När karriären som turnéresande sångerska på 1980-talet falnade byttes arenor ut mot köpcenter och pubar.

– Jag hittade aldrig någon riktig glädje i de där giggen, men jag var ju tvungen att dra runt familjen. Men jag har aldrig beklagat mig, säger hon till TT och fortsätter:

– Mina barn kan ibland måla upp en bild av att jag verkligen har SLITIT för brödfödan. Det har jag inte, jag har alltid fått bra betalt, men det är klart att jag var borta mycket på helgerna. Men jag har själv valt och brinner för det här yrket, även om jag kanske inte brann som mest under en spelning på typ Harrys.

Pernillas familjelycka och kärleken

Sedan första programmet av Wahlgrens Värld, som sändes 2016, har Pernillas karriär bara stigit högre och högre. Att blotta sitt privatliv på bästa sändningstid ledde slutligen till egna föreställningar och en närmare relation med de fyra barnen.

Annons

Och privatlivet – det är bättre än någonsin. Pernilla ska nämligen bli farmor i augusti. Förutom det är hon mer kär än tidigare i sin fästman Christian Bauer och paret har flyttat in i det lyxiga huset på höjden av Lidingö.

"Varit ganska olycklig"

Men någonstans inom Pernilla verkar det finnas en oro, men trots det kan hon tillåta sig själv att njuta ordentligt av hur livet behandlat henne den senaste tiden.

– Och det beror nog på att det inte alltid har gått så här bra för mig. Jag har inte alltid varit så här lycklig. Tvärtom, större delen av mitt liv har jag varit ganska olycklig privat. Det är därför jag är så otroligt tacksam nu. Jag tror aldrig jag har bett så mycket till Gud som jag gör nu. För att allt det här inte ska försvinna, säger Pernilla till TT.

Hon tillägger att hon ibland ifrågasätter om man får vara så pass tacksam och glad som hon är.

– Men då brukar jag i stället försöka säga till mig själv: Nej, vet du vad Pernilla: du har haft dina tuffa år, nu är du värd det här.

Annons