Pernilla Wahlgren öppet konfronterad – hennes svar skapar totalt ramaskri: "Borde skämmas"

25 mar, 2023, 23:00 

Pernilla Wahlgren befinner sig i hetluften efter att ha ställts till svars av en reporter.

Annons

Pernilla Wahlgren är en riktig mångsysslare. Klädkollektioner, turnéer och företagande tar upp det mesta av hennes tid. Men nu har hon hamnat i hetluften.

Det hela rör en granskning från tidningen Expressen, som rör hennes klädkollektioner på Gekås.

Pernillas skamfyllda hemlighet – berättar för Christian
Pernillas skamfyllda hemlighet – berättar för Christian

Pernilla Wahlgren ställs till svars av reporter

Pernilla har upprepade gånger sålt populära klädkollektioner på varuhuset Gekås, ofta kallat för Ullared. Senast nu i början av mars lanserade hon årets vårkollektion, och uppståndelsen brukar vara rejäl.

Recept.se Nyhetsbrev

På sina sociala medier gör hon reklam för plaggen, och hon befinner sig då och då i varuhuset för att fotas och träffa alla kunder som handlar av henne. Det är också här som Expressens reporter Michael Syrén konfronterar Pernilla.

Annons

Syrén har nämligen undersökt arbetsförhållandena hos de som syr hennes kläder, och de andra kollektionerna som två olika leverantörer säljer på Gekås.

Insikterna är bistra. De anställda tjänar under fem kronor i timmen, måste jobba övertid, och har inte råd med basala förnödenheter. Gekås själva medverkar även i artikeln, och de menar att det finns reglering som ska se till att de som arbetar i fabrikerna kan försörja sig på lönerna. Dessutom ska det finnas krav på att arbetstiden ska "vara anständig" och arbetsmiljön säker.

Folket rasar efter Pernilla Wahlgrens svar på kontroversiella frågan

Pernilla får frågan av reporten mitt i shoppingyran. Hon informeras om de dåliga villkoren hos de som syr plaggen hon sätter sitt ansikte på. Och svaret väcker nu starka reaktioner.

Så här svarar Pernilla Expressen:

– Jag hoppas att det här är människor som förhoppningsvis är glada att de får en lön och har ett arbete. Motsatsen är att de skulle ha det ännu värre.

Annons

På plattformen Twitter flödar reaktionerna in.

"Svaren från Pernilla Wahlgren här är… anmärkningsvärda." Skriver journalisten Daniel Wiklander.

"Ni borde skämmas, Gekås också" Skriver en annan.

"Att tjäna miljonbelopp på lansering av kläder, när människor som tillverkar dem inte ens kan försörja sig... det är en sak. Men att kommentera att de ska vara glada för att de överhuvudtaget får en lön? Mycket lågt Pernilla Wahlgren... mycket lågt!" Skriver en tredje användare.

Foto: TT

Annons