Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Pernilla Wahlgren skrev på kontrakt – går miste om miljonbelopp

18 jun, 2024, 13:00 
Pernilla Wahlgren har skrivit på ett kontrakt som gör att hon potentiellt går miste om miljonbelopp.
Annons

Karriären tycks gå spikrakt uppåt för stjärnan Pernilla Wahlgren. Hon är aktuell med den femtonde säsongen av Wahlgrens värld, och snart stundar en sommar på Skansen där hon är allsångsledare.

Men det innebär också en stor uppoffring – som kan betyda att miljoner går till spillo.

Pernilla Wahlgrens vägran på middagen med kungen & SilviaBrand logo
Pernilla Wahlgrens vägran på middagen med kungen & Silvia

Pernilla Wahlgrens besked om Allsång på Skansen – efter succén

Ja, det var förra året som Pernilla Wahlgren berättade de glada nyheterna: hon är den som tar vid efter Sanna Nielsen och leder Allsång på Skansen.

Programledaren Pernilla Wahlgren under tisdagens säsongsavslutning av Allsång på Skansen
Pernilla Wahlgren briljerade på Sollidenscenen.Jessica Gow/TT

Nerverna var givetvis påtagliga inför det första avsnittet – som möttes av jubel och hejarop både i pressen och från svenska folket.

Annons

– Om det fortsätter så här och Pernilla Wahlgren vill kommer hon vara programledare för ”Allsång på Skansen” i många år, skrev Expressens Mattias Bergqvist efter den första tisdagskvällen.

Samma succé präglade resten av säsongen, och Allsång på Skansen låg i topp på tittarlistorna hela sommaren.

Därför var det inte någon större skräll att Pernilla någon minut innan sista avsnittet var slut lät meddela att hon återvänder även nästa sommar – till öronbedövande jubel.

Pernilla Wahlgren går miste om stora summor pengar

Nu är det inte lång tid kvar innan sommaren på Skansen drar igång igen. Det betyder också att Pernilla måste vara lite extra försiktig, eftersom det finns en hel del regler att förhålla sig till när man leder ett av landets största program...

Annons

Eftersom Allsång på Skansen sänds på SVT finns det nämligen ett strängt regelverk kring reklam – det är strikt förbudet.

För Pernilla som jobbar mycket med sina sociala medier, innebär det alltså att hon tvingas tacka nej till samarbeten, som ju kan innebära miljonsummor när man är en så stor profil som hon är.

Ebba Adielsson, ansvarig utgivare och programchef har förklarat för Resumé vad det är som gäller:

– Grunden i SVT:s policy är att den som leder ett program i SVT inte får delta i reklamkampanjer under ett par veckor före och ett par veckor efter att man är som mest aktuell i rutan, det gäller alla. Och i det här fallet gäller det fyra veckor före säsongsstart och fyra veckor efter avslut.

Foto: TT

Annons