Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Wahlgrens attack efter beteendet i Melodifestivalen: “Värdelösa”

27 feb, 2023, 16:00 

Bilderna i Melodifestivalen roade inte Pernilla Wahlgren. Nu rasar hon helt efter lördagens sändning.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Nu har alla deltävlingar av Melodifestivalen gått av stapeln, och kvar väntar bara semifinalen innan allt avgörs. I startfältet återfanns inte många av våra gamla schlagerdrottningar – nej, Pernilla, Charlotte och Carola lyste alla med sin frånvaro.

Det stoppar dem däremot inte från att bänka sig framför tv:n, som Pernilla Wahlgren gjorde i lördags. Men bilderna fick Pernilla att se rött.

SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!Brand logo
SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!

Kuppen mitt under Melodifestivalen – SVT kommenterar

Det var Loreen och Smash into pieces som knep finalplatserna, men inte helt utan dramatik. Mello-veteranen Loreen tvingades nämligen bryta hennes nummer, då en obehörig person tagit sig upp på scen.

Hon fick spela om sitt nummer, och röstades trots allt fram till finalen. Det kom senare fram att det rörde sig om en klimataktivist med budskapet "återställ våtmarkerna".

Annons

SVT själva menade att de var förberedda att något sådant kunde hända, men att det såklart inte är önskat.

– Det är inget bra naturligtvis. Men vad som har hänt eller inte hänt vet jag inte, och jag kommer inte att kommentera det sedan heller. Vi kommer naturligtvis utvärdera det här och se vad som hänt, säger projektledaren Anders Wistbacka till Aftonbladet.

Pernilla Wahlgren rasar efter beteendet i Melodifestivalen

Detta har givetvis väckt starka reaktioner på internet. En av de som nu höjer rösterna gentemot klimataktionen på bästa sändningstid är Pernilla Wahlgren. Och hon skräder inte med orden i en flera bilder lång Instagram-story, hon kallar bland annat aktivisten för "idiot".

"Problemet är att springa in och FÖRSTÖRA en deltagaren nummer i Melodifestivalen med en oläsbar skylt, gör absolut INGENTING för miljön! Ni hade VERKLIGEN kunnat agera annorlunda!" Skriver hon under en av bilderna.

Annons

Sedan väljer Pernilla att komma med lite aktivist-råd:

"Be snällt nästa gång, istället för att sabotera och förstöra för människor som har jobbat hårt och lagt ner tid, energi och pengar & kärlek på dessa tre viktiga minuter…!

RÄDDA VÅTMARKERNA!

"Så. Svårare än så behöver det inte va för att få ut sitt budskap. Vi vill alla värna om miljön och jag beundrar alla som jobbar hårt för detta!! Jag hjälper mer än gärna till att bidra med det lilla jag kan i klimatfrågan. Vill man få ut viktiga budskap går det att lösa – utan värdelösa ”kupper”…!"

Loreen poppar en champagneflaska efter Melodifestivalen
Loreen själv var glad trots allt.

Foto: TT/Instagram

Annons