Pernilla Wahlgrens dolda sjukdom – lidandet bakom kulisserna i Masked Singer

Pernilla Wahlgren är aktuell i Masked Singer 2021 – men hon har en sjukdom som tittarna inte får se

Pernilla Wahlgren syns just nu i Masked singer på TV4 och berättar nu om det hemliga lidandet under inspelningarna av succéprogrammet.

Videon kunde inte hittas

Pernilla Wahlgren gör just nu succé i Masked singer - programmet på TV4 där hemliga kändisar sjunger förklädda i extravaganta masker. Panelen, som består även består av Felix Herngren, Måns Zelmerlöw och Nour El Refai, ska sedan gissa vem som gömmer sig bakom masken.

LÄS MER: Prins Carl Philips ex: ”Han var min första stora kärlek!”

Det nya formatet har blivit en snackis i sociala medier och premiäravsnittet fick hela två miljoner tittare.

Pernilla Wahlgren drabbad av kristallsjukan

I programmet syns en leende och till synes välmående Wahlgren, men bakom kulisserna är det annorlunda. Den folkkära tv-profilen lider nämligen av kristallsjukan. Det berättar hon om själv i ett avsnitt av hennes och Sofia Wistams podcast ”Wahlgren och Wistam”.

Kristallsjuka är en vanlig form av yrsel som orsakas av att små kalkkristaller i innerörat har lossnat, enligt Vårdguiden. Du känner dig mycket yr, som om du har åkt karusell, när du vrider huvudet på vissa sätt. Kristallsjuka smittar inte och går ofta över av sig själv, men ibland kan du behöva behandling.

– Jag vaknade upp en morgon och kom knappt upp ur sängen. Det bara snurrade, säger hon till Aftonbladet.

Tillståndet jämför Wahlgren med att ha blivit rejält berusad av alkohol.

– Jag har ju aldrig varit riktigt dyngrak men jag kan tänka mig att det är samma sak. Det finns ju folk som är så fulla att de inte ens kan gå. Precis så känner jag. Det bara snurrar, snurrar och snurrar.

Det är inte heller första gången som sångerskan har drabbats av den ovanliga sjukdomen.

– Tidigare så har jag haft det i någon eller några dagar, men nu har det suttit i flera veckor. Mycket kraftigare än tidigare, det är lite läskigt. Jag tror det är stressrelaterat, säger hon.

Spelar in nya avsnitt av Wahlgrens värld

Pernilla Wahlgren är mitt uppe i inspelningen av ännu en säsong av succéserien ”Wahlgrens värld” och den 5 oktober är det nypremiär på den kritikerrosade egna turnéshowen ”Kort, glad och tacksam”.

– Det är så klart inte idealiskt att jobba som jag gör, men jag har lyxen att kunna styra mycket själv. När vi filmar nu så har vi lagt om i schemat så att jag inte behöver filma så mycket reality, utan bara synkar där jag sitter ner.

LÄS MER: Danska ex-prinsessan Alexandra om skilsmässan: ”Det var ren överlevnad”

– Jag ska försöka ta det riktigt lugnt nu fram till den 1 oktober då jag börjar repetera inför turnén. Jag måste verkligen vila fram till dess.

Foto: TT