Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Wahlgrens känslor i första intervjun efter pappa Hans bortgång: "Omtumlande"

17 maj, 2024, 19:30 
Pernilla Wahlgren gästar SVT efter Hans Wahlgrens bortgång och berättar om den sista tiden.
Annons

Det har gått en vecka sedan familjen meddelade att den folkkära skådespelaren Hans Wahlgren somnat in efter en tids sjukdom. Nu sörjs han av sin familj, och ett helt folk som minns den färgstarka Hans.

Dottern Pernilla Wahlgren gjorde sin första tv-intervju efter bortgången i SVT:s Morgonstudion, och berättar om saknaden.

Hans Wahlgren är död – blev 86 år gammalBrand logo
Hans Wahlgren är död – blev 86 år gammal

Pernilla Wahlgren om sorgen efter Hans Wahlgren

Efter en tids uppehåll är Pernilla och familjen nu aktuell med en ny säsong av Wahlgrens värld. Den femtonde säsongen har premiär på ny plats, den nya streamingplattformen Max, den 21 maj.

Annons

Med anledning av det gästar Pernilla Morgonstudion med programledare Alex Letic och Pelle Nilsson. Efter att den nya säsongen avhandlats, får Pernilla en fråga om pappa Hans.

– En person som varit med under säsongen är ju din pappa Hans, som gått bort väldigt nyligen. Vi beklagar. Hur mår ni, hur mår du?, frågar Alex Letic.

– Det vet ju alla som förlorat en förälder att det är omtumlande och fruktansvärt och jobbigt. Men pappa var ju sjuk under en ganska lång period, så man har hunnit bearbeta det och följa den här resan, och verkligen se till att göra det bästa av den sista tiden. Så vi har även där samlats som familj jättemycket, och han var ju en glädjespridare och det försökte han vara in i det sista, berättar Pernilla.

Hans Wahlgren
Hans Wahlgren blev 86 år gammal.Karin Törnblom/TT
Annons

Pernilla Wahlgrens första intervju om Hans Wahlgren

Hans Wahlgren somnade in i huset på Lagnö, omgiven av familj.

– Vi har suttit vid, han fick somna in hemma, för det ville han, och skojat. Framförallt så blev det en sån otrolig glädjehyllning från svenska folket när han somnade in, man märker vad han har betytt för många andra, säger Pernilla i Morgonstudion.

Efter bortgången har Hans och familjen fått enorma mängder kärlek. På sociala medier har hyllningarna flödat in av kollegor och folk som följt Hans karriär, och som uppskattar honom som person.

Annons

– Det var någon som skrev ”Jag har inte blivit så ledsen att någon jag inte känner gick bort sedan Astrid Lindgren gick bort” och han kändes som hela Sveriges morfar. Så nu får man försöka minnas honom, och det är väldigt lätt, att minnas honom med glädje och tänkta på de stunderna. Och att han finns där uppe bland solen och den blåa himlen.

– Han var ju världens bästa pappa, och morfar och farfar. Han gjorde allt för familjen.

Foto: SVT

Annons