Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Wahlgrens livsbeslut – därför undviker hon alkohol på midsommar

05 jul, 2022, 13:00 
Pernilla Wahlgren och Christian Bauer

Pernilla Wahlgren berättar nu varför hon skippar alkoholen under högtider.

Annons
Kartläggning! Här är hela klanen Wahlgren/Ingrosso/SchollinBrand logo
Kartläggning! Här är hela klanen Wahlgren/Ingrosso/Schollin

Midsommarafton bjöd på ett riktigt kalasväder i stora delar av Sverige. Mellan mat och lekar var det säkert några som låg och jäste i solen, lapade i sig så mycket d-vitamin som det bara gick.

Andra kanske unnade sig en öl, snaps eller något annat alkoholrelaterat. Men för många var midsommar en tid där man låg lågt med alkoholen. En av dem som tog det lugnt var Pernilla Wahlgren, 54.

– Om vi pratar om alkohol så hade jag den lugnaste midsommaren i mannaminne. I och för sig drack jag ingenting förra midsommar heller. Jag känner att jag har blivit vuxen, jag vet inte. Midsommar och julafton, jag har inget behov av att dricka alkohol då, säger Pernilla Wahlgren i podcasten Wahlgren & Wistam.

Annons

Det drack Pernilla Wahlgren i stället

Som alla andra år tillbringade familjen Wahlgren högtiden på Lagnö, där Christina Schollin och Hans Wahlgren bor. Pernilla Wahlgren firade tillsammans med pojkvännen Christian Bauer, hans mamma och hans dotter.

Även Bianca Ingrosso, Benjamin Ingrosso och Theo Wahlgren befann sig på ön för det rejäla sommarfirandet. I stället för alkohol fanns det andra drycker som Pernilla Wahlgren gärna fuktade strupen med.

– Nubbar har aldrig varit min grej. Jag blir törstig när det varmt ute, så jag drack min cola zero, vatten och min alkoholfria cava.

Christian Bauer och Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren firade midsommar tillsammans med pojkvännen Christian Bauer.

Hyllas för sitt beslut

Podcastkollegan och nära vännen Sofia Wistam var inte sen med att berömma Pernilla Wahlgren för hennes beslut. När barn finns med i bilden, även om de är gamla, så kan det vara bra att ta det lite lugnt.

– När man har barn omkring sig vill man inte vara full, slår Sofia Wistam fast.

– Jag tyckte det kändes så skönt att man inte hade något behov. Sen kan man dricka litegrann, man kan dricka med måtta, men jag var verkligen inte sugen. Det var bara en jättehärlig midsommar och vädret var bara fantastiskt, säger Pernilla Wahlgren.

Foto: TT

Annons