Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Känslostormen efter Pernilla Wahlgrens hyllning till pappa Hans i Allsångspremiären

25 jun, 2024, 18:52 
Pernilla Wahlgren hyllade sin pappa Hans Wahlgren i säsongspremiären av Allsång på Skansen.
Annons

Årets säsong av Allsång på Skansen är officiellt igång, och det var en proffsig Pernilla Wahlgren som återvände till Sollidenscenen efter fjolårets succé.

Och premiäravsnittet var fullt av känslor, inte minst när Pernilla hyllade sin pappa Hans.

Hans Wahlgren är död – blev 86 år gammalBrand logo
Hans Wahlgren är död – blev 86 år gammal

Pernilla Wahlgrens hyllning till Hans Wahlgren i Allsång på Skansen

Hans var på plats förra året när Pernilla gjorde Allsångs-debut, och sjöng till och med i ett nummer. Han var oerhört stolt över sin dotters nya jobb, och när Pernilla nu återvände till Allsången såg hon såklart till att hylla sin älskade pappa.

Annons

– För ett år sedan så gjorde jag min debut här som Allsångs-ledare, och då satt det två personer i publiken som var lite extra stolta tror jag. Min mamma och min pappa. Ikväll är inte pappa här, han somnade in den 10 maj när han gick bort i cancer efter en tids sjukdom. Var det någonting min pappa älskade så var det sommaren och musik.

– Vi har alltid sjungit och spelat i min familj, och han älskade Taube, som vi alltid sjöng tillsammans. säger Pernilla i sändningen.

Christina Schollin i Allsång på Skansen
Foto: SVT

Hon fortsätter med att dra igång allsången Dansen på Sunnanö, Hans favoritlåt. Både Christina Schollin och Bianca Ingrosso sjunger med, och känslorna är påtagliga.

Annons

– Nu sjöng pappa med där uppe, sa Pernilla efter låten.

Det blev givetvis oerhört givetvis känslosamt i publiken på Skansen, inte bara för familjen. Det är tydligt att Hans var mycket uppskattad.

På Instagram visade Pernilla strax innan sändning att hon har ett foto av Hans i sin loge.

Annons

– För ett år sedan satt pappa i publiken på Allsången - och var dessutom med i ”Wahlgrens - numret”.I dag hoppas jag att du sitter uppe i himlen på ett moln - kanske tillsammans med Berghagen- och sjunger med i Allsångerna..! 🪽🎶😍I kväll sjunger jag för dig, pappa…❤️❤️❤️

Foto: SVT

Annons