Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Wahlgrens splittring med brodern Linus – efter pengadealen

28 sep, 2023, 08:30 

Det här ligger bakom beslutet.

Annons

Pernilla Wahlgren har många järn i elden – ja, det är nästan svårt att hålla koll på allt. Bara någon månad efter att hon sänt sitt sista avsnitt av Allsång på Skansen meddelade hon i veckan nästa projekt: en ny scenföreställning!

Men ett bekant ansikte från förra turnén kommer inte vara med denna gång, hennes bror Linus Wahlgren.

Då gifter sig Pernilla Wahlgren & Christian BauerBrand logo
Då gifter sig Pernilla Wahlgren & Christian Bauer

Därför jobbade Pernilla Wahlgren med sin egen bror

Pernilla har redan avverkat två framgångsrika Sverige-turnéer med sin ensemble. Kort glad och tacksam, och Pernilla Wahlgren har hybris. Nu är det alltså tredje gången gillt, med deras första avskedsturné Happy Ending.

Gänget har sett likadant ut under alla år: Ola Forssmed, Kim Sulocki, Hanna Hedlund, Måns Nathanaelson och såklart Pernilla själv.

Annons

Men med ett litet undantag, när "Hybris" hade nypremiär förra hösten. Då ersattes Ola Forssmed av Pernillas egna bror Linus.

– Jag sa ju nej flera gånger först. Jag hade lite andra grejer som jag skulle göra, så jag sa “det hade varit skitkul, men jag har lite andra grejer på gång”. Så hon fick jobba för att få med brorsan, sa Linus till Aftonbladet då.

Pernilla Wahlgren på scen under sin föreställning
Linus Wahlgren på scen med Pernilla och gänget.

Pernilla Wahlgrens splittring med Linus Wahlgren – sanningen bakom

För jobbet fick han en riktigt bra deal av syrran – hon var beredd att plocka fram plånboken! Det avslöjade han i programmet Intimt med Björken, utan att vilja gå in på exakta summor:

Annons

– Jag tjänar betydligt mer än vad jag brukar.

Men nu när Pernilla är tillbaka på scenen, står det klart att hon brutit samarbetet med Linus. Istället är Ola tillbaka, och han berättar om det hela för Hänt:

– Han har nog aldrig varit sugen på det heller, han var bara högst temporär och hade nog kul med det, så har jag hört det i alla fall för honom. Han gör ju sina grejer, i vår ska han göra Bowie musikal tror jag. Han var den bästa inhopparen.

I fjol berättade Linus också själv att han inte skulle jobba med ensemblen mer, utan att de fick vara sitt gäng i fred – trots de enorma summorna, alltså.

Foto: TT

Annons