Pernilla Wiberg lämnade Sverige mitt i kaoset – nya lyxlivet i Monaco

16 jan, 2023, 17:03 

1994 bestämde sig Pernilla Wiberg för att flytta till Monaco, där hon idag lever ett lyxigt och härligt liv med familjen.

Annons
Därför flydde Pernilla Wiberg Sverige med miljonerna
Därför flydde Pernilla Wiberg Sverige med miljonerna

Pernilla Wiberg, 52, är en av våra mest framgångsrika alpina skidåkare genom tiderna, med två OS-guld och fyra VM-guld i bagaget.

2002 la hon skidkarriären på hyllan, men har sedan dess blivit en stor tv-profil i sportsammanhang. Vi har bland annat sett henne i Mästarnas mästare i SVT, och sedan många år tillbaka är hon expert i SVT:s Vinterstudion.

För några år sedan, närmare bestämt 1994, bestämde Pernilla sig för att lämna Sverige för varmare breddgrader – och bosätta sig i Monaco med maken Bødvar Bjerke och barnen Axel, 19, och Sofia, 15.

Pernilla och maken Bødvar har varit gifta sedan 2009.

Pernilla Wiberg lämnade Sverige mitt i kaoset – nya lyxlivet i Monaco

I en intervju med Svensk Damtidning har Pernilla berättat att hon valde att flytta från Sverige efter att hon hamnat i ekonomiskt kaos.

Annons

Hon hade nämligen råkat på en stor skattesmäll på hela åtta miljoner kronor efter att rådgivare hade placerat stora delar av hennes då intjänade tillgångar på Isle of Man.

Pernilla uppmanades då att lämna landet.

– Annars skulle jag knappt fåt behålla något av det jag i fortsättningen skulle ha tjänat på skidåkningen, säger hon till Svensk Damtidning.

Pernilla Wiberg, fd alpin skidåkare, affärskvinna och expertkommentator i SVT. I oktober fyller hon 45 år.
Pernilla flyttade till Monaco 1994.

Idag är Pernilla dock bara glad för att det blev som det blev. Både hon och familjen trivs fantastiskt bra i Monaco.

– Jag är tacksam för att jag har kunnat tjäna lite pengar på min idrott och att vi kan leva ett privilegierat liv utomlands, säger hon.

Pernilla har minst sagt många strängar på sin lyra. Förutom att synas i tv-rutan så sitter hon även med i styrelsen för hjälmföretaget Mips och är även med och driver Pernilla Wiberg Hotel i Idre.

Annons

– Jag älskar mitt liv. Jag jobbar med det jag tycker är roligt, kanske lite mycket ibland, men jag har en bra balans i livet. Och så har jag en underbar familj, säger hon till Svensk Damtidning.

Ikväll ser vi Pernilla som programledare för Idrottsgalan i SVT, tillsammans med Måns Zelmerlöw. Det ser vi verkligen fram emot!

Annons