Peter Forsberg om coronavaccinet: Känns osäkert

Peter Forsberg

Det tidigare hockeyproffset Peter "Foppa" Forsberg avslöjar sina ärliga tankar om coronavaccinet.
Här är Sveriges 5 rikaste!
Slå på ljud

Det var en känslosam Peter Forsberg som 2011 meddelade att han skulle lägga hockeyn på hyllan.

Hockeystjärnan hade fått för många slag för att fortsätta.

– Under min karriär har jag genomgått 25 operationer och jag lovade min flickvän Nicole att jag inte skulle riskera hälsan, sa Forsberg då på en presskonferens.

LÄS MER: Nicole avslöjar sanningen om relationen med Peter Forsberg

En av dessa operationer gällde mjälten som Forsberg tvingades operera bort efter den avgörande Stanley Cup-matchen mot Los Angeles 2001.

20 år har gått men den bortopererade mjälten är fortfarande i Forsbergs tankar – hockeylegenden nämner den när han får frågan om han ska ta coronavaccinet.

Peter Forsberg berättar: Kommer nog vaccinera sig

– Ja, jag kommer att vaccinera mig när det blir läge. Jag är inte orolig för biverkningar, även om det känns en aning osäkert med tanke på att jag saknar mjälte sedan en skada i NHL, säger Peter Forsberg till Allehanda.

Peter Forsberg och prins Daniel

Peter Forsberg är god vän med prins Daniel, intresset för golf har de gemensamt!

Om Forsberg tar vaccinet kommer han ansluta sig till skaran av berömda personer som redan fått sprutan, bland andra drottning Margrethe och presidentvalda Joe Biden.

Även vår kung Carl Gustaf ska vaccinera sig, när det är hans tur.

– Kungen ser på positivt på att ett vaccin snart finns tillgängligt i Sverige. Kungen kommer att vaccinera sig, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare sagt.

Peter Forsberg är vän med prins Daniel

Trots att det var svårt för Forsberg att lägga hockeyn åt sidan har livet efter NHL varit härligt. Sedan dess har han satsat på lägenheter, klockor, skor och ett båtimperium.

– Det jag kan säga är att jag har mer pengar i dag än vad jag hade när jag slutade med hockeyn, har Forsberg tidigare sagt till King.

LÄS MER: Svenska skidlandslaget – bråken, skandalerna, kärleken och miljonerna

Trots att Forsberg driver miljonimperium har han haft tid att umgås med vännen prins Daniel. De har varit goda vänner i flera år, till exempel har man kunnat se prinsen och hockeykungen äta middag med varandra på Öland.

Foto: TT