Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Peter Forsbergs otroliga lyxliv med 14 år yngre hustrun Nicole – slår tillbaka mot fördomarna

09 apr, 2022, 06:00 
AvLinus Brännström

De drog in hundratals miljoner kronor under sina karriärer. Så här lever de folkkära idrottshjältarna i dag med lyxvillor och sportbilar.

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Våra största idrottsstjärnor har inte bara skrivit in sig i sporthistorien och vunnit våra hjärtan – de har också blivit ofattbart rika tack vare sina färdigheter med puck och boll.

Henrik Zetterberg, 41, från lilla Njurunda utanför Sundsvall till exempel. Han spelade över tusen matcher för Detroit Red Wings i världens bästa hockeyliga NHL och var under flera säsonger lagkapten i det klassiska laget.

Zäta, som han kallas, är också en av medlemmarna i den exklusiva Triple Gold Club – den utgörs av det fåtal hockeyspelare som vunnit såväl NHL-slutspelet Stanley Cup som OS- och VM-guld.

Naturligtvis märks alls detta när man tittar på hans inkomster. Under sin karriär drog Henrik Zetterberg in nästan 82 miljoner dollar i ersättning från Red Wings – det motsvarar ungefär 775 miljoner svenska kronor.

Annons

2018 satte skador stopp för karriären och året därpå valde Henrik Zetterberg hans familj – bestående av hustrun Emma Zetterberg, 42, tidigare känd som ”Robinson-Emma”, och sonen Love, född 2015 – att flytta hem till Sverige och lade ut lyxhuset i Detroit till försäljning för motsvarande 47 miljoner kronor.

Emma och Henrik Zetterberg i samband med bröllopet 2010.

Henrik och Emma Zetterbergs miljonrullning

Valet föll dock inte på Västernorrland utan Emmas hemtrakter i Skåne. Där har paret haft två fastigheter – de har bott på en skånegård i Ängelholm samtidigt som de haft ett sommarhus i Mölle. Dessutom har de ett sommarhus utanför Sundsvall.

Men i slutet av förra året valde paret Zetterberg att sälja det lyxiga sommarstället i Mölle – där de också driver en baguetteria.

Annons

De köpte det 326 kvadratmeter stora huset med havsutsikt 2014 och betalade då 10,5 miljoner kronor. När de nu sålde kåken blev det en rejäl vinst – slutpriset landade på 25,5 miljoner kronor.

– Mölle kommer alltid vara en speciell plats för oss då vi 2010 gifte oss där, men vi behåller vår fina baguetteria i hamnen, har Emma Zetteberg berättat för Aftonbladet.

– Vi köpte en stor gård utanför Ängelholm när vi flyttade hem från USA och känner att det är där vi vill vara.

Skånegården utanför Ängelholm har en boyta på 396 kvadratmeter och kostade paret Zetterberg 16,5 miljoner kronor 2018. I mäklarannonsen stod det att huset var ”uppförd i gammal skånsk traditionell byggnadsstil”.

Baguetterian som paret Zetterberg driver i Mölle.

Så lever Emma och Henrik Zetterberg i Skåne

”Här finns pool och poolhus, och flertalet vackra stenbeläggningar och planteringar. Allt är upplyst, även detta specialgjort för att fullborda upplevelsen kvällstid”, stod det också, enligt Expressen.

Annons

Tidigare i år berättade Henrik Zetterberg för samma tidning om hur hans bekväma liv ser ut i dag – han tränar hockey med sonen Love och är bland annat engagerad i företaget MarsBlade som gör rullskridskor.

– På hemmaplan är det 2020 Baguetteria som tagit upp mycket tid, vi öppnar i Båstad vid påsk också, så vi utökar med ett ställe till. Sedan är jag väldigt engagerad i MarsBlade, det har jag lagt mycket tid på. Det är väldigt intressant och roligt att vara delaktig i. Jag önskar faktiskt att jag hade lite mer tid, förklarade han då och berättade samtidigt varför han inte finns på sociala medier:

– Det har bara blivit så, jag ser väl ingen jätteanledning till att vara där heller. Som det är nu känns det bra.

Peter Forsberg lever sedan många år med Nicole Nordin. Paret är förlovade men har ännu inte gift sig.

Så mycket tjänade Peter Forsberg i NHL

En annan medlem i Triple Gold Club är Peter Forsberg, 48. Han är dessutom dubbel medlem då han vunnit såväl Stanley Cup som OS och VM två gånger.

Annons

Foppa brukar räknas som den mest kompletta svenska hockeyspelaren genom tiderna trots att skador förstörde stora delar av hans karriär och tvingade honom att sluta i förtid. Det blev ”bara” 708 matcher i NHL, de flesta i Colorado Avalanche.

Trots det drog han, enligt CapFriendly, in 84,5 miljoner dollar på sin karriär i Nordamerika – det motsvarar knappt 800 miljoner svenska kronor.

Samtidigt har Foppa under hela sin karriär investerat pengarna klokt – bland annat i fastigheter hemma i Sverige. För några år sedan skrev magasinet King att hans affärsimperium är värt en miljard kronor.

– Det har rullat på och blivit mer och mer, sa Peter Forsberg då till tidningen.

Nicole Nordin visar ofta upp lyxlivet tillsammans med Foppa på Instagram.

Nicole Nordin om fördomarna

Han lever sedan många år med Nicole Nordin, 34, som han träffade på en fest och bara månader sedan friade till på en restaurang i Paris.

Annons

– Det är klart att det finns fördomar om tjejer som dejtar äldre rika män. Man förväntas vara hemmafru, älska shopping och leva i lyx och flärd. Det är en allmänt vedertagen missuppfattning. Men jag har hållit låg profil och slitit hårt med att skapa min egen identitet, har Nicole Nordin berättat i TV4:s Tillsammans med Strömstedts.

Paret har barnen Lennox, Lily och Diego tillsammans och bor sedan 2018 i Zug i Schweiz – familjen flyttade dit efter att ha köpt in sig i ett skoföretag som har sitt huvudkontor i närheten.

– Det är väldigt lugnt, skönt och städat. Det händer inte speciellt mycket en fredag eller lördag kväll och det är inte heller en stor stad. Vi har kossor på baksidan huset, nära till naturen och det är väldigt härligt, har Foppa berättat för Expressen.

Foppa och Nicole bor numera i Schweiz.

Foppa köpte tre Porsche-bilar samma dag

I samband med att han var expert i Discoverys sändningar under OS i Peking tidigare i år berättade Peter Forsberg vad han lägger pengar på.

Annons

– Det är väl skönt att ha en bra, säker och miljövänlig bil... men resor har jag inga problem att spendera pengar på, sa han till Discovery.

– När man bott på så många hotellrum… alltså vissa bortaresor visste man inte vilket rum man var på. Sen stod man i den där klorduschen efter en bortamatch mot Columbus. Så jag har inga problem att lägga pengar på resor. När man åker i väg och får möjligheten då vill jag bo bra.

Samtidigt vill han inte skämma bort sina barn för mycket.

– Det finns en ”limit” för det de kan få. Jag tror inte att det blir bättre för att de får massa cash hit och dit. Litegrann ska de få slita, berättade han för Discovery.

Och apropå det där med bilar – 2019 skapade Peter Forsberg rubriker när han köpte tre Porschar samma dag. En Porsche Cayenne, en Panamera och en 911 cabriolet.

Den totala prislappen blev tre miljoner kronor.

– Det var inget skämt. Det blev så att jag köpte tre på en gång. Det var inte ett tre för två-pris, men jag köpte några. Men alla är inte sportbilar. Cayennen är mer en familjebil, inte värsta motorn, men mer för att ha i bergen. Det blev så när vi flyttade, då sålde vi Volvon och köpte några såna här bilar, förklarade Foppa för Expressen.

Mats Sundin med hustrun Josephine Sundin och dottern Bonnie för några år sedan.

Mats Sundins gigantiska palats i Djursholm

Det finns även andra gamla hockeyikoner som har det gott ställt – som Mats Sundin, 51. ”Sudden” var den förste europé att väljas som nummer ett i NHL-draften, det skedde 1989, och han kom sedan att spela över 1 300 matcher i världens bästa liga. De allra flesta för klassiska laget Toronto Maple Leafs.

Annons

Sundin lyckades aldrig vinna någon Stanley Cup men på meritlistan finns bland annat tre VM-guld och ett OS-guld. Under NHL-karriären tjänade han nästan 81 miljoner dollar vilket motsvarar drygt 760 miljoner kronor i dagens penningvärde.

Pengarna har han bland annat använt till att bygga ett superlyxigt hus i exklusiva Djursholm utanför Stockholm. Det 1 420 kvadratmeter stora huset har beskrivits som ett palats och beräknas ha kostat totalt runt 100 miljoner kronor.

När huset var under uppbyggnad 2012 skrev Leva & Bo att bara tomten kostade 25 miljoner kronor samtidigt som själva bygget beräknades kosta mellan 60 och 90 miljoner kronor. Där bor nu ”Sudden” tillsammans med hustrun Josephine Sundin, 39, och de tre barnen Bonnie, Nathanael och Julian.

– Det är bra fart på tillställningen här hemma med tanke på att alla tre ungarna är under tio år. Jag skjutsar vår dotter till Manillaskolan på Djurgården varje morgon och hämtar på eftermiddagen. Det är kul att vara närvarande och ha möjlighet att göra det, sa Mats Sundin till Expressen i samband med sin 50-årsdag häromåret.

Annons

”Suddens” miljonnota efter festkvällen

Sundin har genom åren hållit en betydligt lägre profil än till exempel Peter Forsberg. Då och då har han dock slagit på stort – som 2006 då han var med och vann OS-guld tillsammans med bland andra just Zäta och Foppa.

Enligt Aftonbladet stod Sundin för notan för firandet i Stockholm efter Tre kronors final i Turin. Bland annat ska det ha varit en exklusiv middag, en festkväll på Sturecompagniet – och ett specialchartrat plan tillbaka till Nordamerika för en rad spelare.

Den totala notan för Mats Sundin ska ha landat på en miljon kronor.

Sundin slog på stort efter att han och Foppa var med och vann OS-guld 2006.

Kim Källströms våning på Strandvägen – värderas till 70 miljoner

När det kommer till andra idrotter finns det också namn som sticker ut. Svenska fotbollsspelare lever ofta relativt tillbakadragna liv efter karriären och flyttar hem till sina hemorter.

Annons

Kim Källström, 39, valde dock bort sina uppväxtorter Sandviken och Partille – efter åren ute i Europa, då han framför allt spelade för Rennes och Lyon i franska ligan, avslutade han 2017 karriären i Djurgården i Stockholm.

Under åren i Frankrike var han en av den franska ligans bäst betalda spelade med en månadslön på över tre miljoner kronor.

I samband med flytten till Djurgården ska han ha köpt en våning på 200 kvadratmeter på Kungsholmen för 17 miljoner kronor dit han flyttade med hustrun Erica Källström, 40, och döttrarna Zoë och Bianca.

Erica och Kim Källström bor i en lyxvåning på exklusiva Strandvägen.

Redan året därpå flyttade dock familjen till en ännu värre lägenhet. Familjen Källström skrev sig då i en bostadsrätt på Strandvägen i Stockholm – Sveriges mest exklusiva adress.

Annons

Och det är inte någon liten lya det handlar om. Enligt folkbokföringen bor Kim, Erica och barnen i en niorumsvåning på 309 kvadratmeter – bostadsvärderingssajten Booli uppskattar att Källströms lyxlägenhet på Strandvägen är värd 227 831 kronor per kvadratmeter.

Skulle den säljas i dag innebär det att den skulle inbringa drygt 70 miljoner kronor.

Patricia och Björn Borg sålde huset på Ingarö för ett liv på Kap Verde.

Tennisstjärnans gigantiska hus – tusen kvadratmeter

Det finns förstås också andra idrottare som dragit in stora pengar under sina karriärer och investerat i spektakulära fastigheter. Som tennisspelarna – Björn Borg, 65, sålde häromåret sin spektakulära villa Alstaholm på Ingarö för 35 miljoner kronor.

Borg köpte fastigheten 1984 för 3,1 miljoner.

Björn Borgs tidigare hus på Ingarö

Han och hustrun Patricia Borg, 52, är numera skrivna i en 176 kvadratmeter stor lägenhet i centrala Stockholm samtidigt som de köpt hus på Kap Verde utanför Västafrikas kust.

Annons

– Nu planerar vi att vara här så mycket som möjligt, i alla fall under den tråkiga delen av året så på vintern ska vi försöka vara här. Barnen är också så pass stora nu så de klarar sig själva, sa Patricia Borg till Aftonbladet häromåret.

Mats Wilanders försäljning av jätteranchen i USA har varit en följetong i media.

Vida omskrivet är också Mats Wilanders gigantiska ranch i amerikanska Idaho. Den 57-åriga tennishjälten lät bygga jättehuset i slutet av 1990-talet för sin familj och försökte sedan sälja det i 15 år innan han till slut lyckades våren 2020.

Det tusen kvadratmeter stora huset, med tillhörande mark på 33 hektar, såldes till slut för över 40 miljoner kronor.

Magnus Normans och Jessica Wahlgens mångmiljonvilla

På senare tid har en annan tennisspelare, som resultatmässigt inte riktigt nådde upp i Borgs och Wilanders nivå, skapat kärleksrubriker.

Annons

Det handlar om Magnus Norman, 45 som spelade in 4,5 miljoner dollar (motsvarande drygt 42 miljoner kronor i dagens penningvärde) under sin karriär och som bäst var rankad tvåa i världen i början av 2000-talet.

Jessica Wahlgren och Magnus Norman köpte i fjol ett hus i Täby tillsammans.

Han lever numera med Jessica Wahlgren, 47, som tidigare var gift med Linus Wahlgren, 45.

– Jag har träffat Jessica och är jättekär, våra barn funkar bra tillsammans, vi är en härlig konstellation, har Magnus Norman berättat för Aftonbladet.

Paret bor numera i en 170 kvadratmeter stor villa i Täby utanför Stockholm. De köpte den i fjol och betalade då knappt 13,5 miljoner kronor, enligt Booli.

Sedans dess har Jessica Wahlgren och Magnus Norman bland annat sett till att anlägga en pool – något som hon har delat med sig av på Instagram.

Annons