Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Peter Harryson akut till sjukhus – hjärtat stannade

03 nov, 2021, 05:00 
AvIndra Nordemar

Peter Harryson har flera tuffa år bakom sig. Efter pensionen blev det svårt ekonomiskt, men sedan blev det värre. Tv-profilen drabbades ev en svår sjukdom och höll på att dö.

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

För fyra år sedan försvann skådespelaren och programledaren Peter Harryson plötsligt från rampljuset då han beslutade sig för att gå i pension.

Och två år senare, 2019, drabbades han av en svår blodförgiftning som var nära att kosta honom livet.

– Det har varit en pärs. Det var nära, har han tidigare berättat i en intervju med Expressen.

Peter Harryson nära döden upplevelse – hjärtat slutade slå

Harryson har hade länge haft problem med bensår på sitt ena ben. Sakta började han må allt sämre, och en dag svimmade han plötsligt i lägenheten i Göteborg.

Han fick åk in akut med ambulans då läget ska ha varit mycket allvarligt. Och det var det definitivt. Efter att ha spenderat ett dygn på sjukhus slutade hans hjärta slå.

– Jag fick en äkta blodförgiftning. Sedan kom det slag i slag. Jag fick lunginflammation, njursvikt – och hjärtat stannade plötsligt. Det var allt på en gång.

– Jag var död. Jag dog på sjukhuset. Men de fixade till det. Jag sitter ju här nu. Läkarna har varit fantastiska. De är otroliga. Jag kan inte säga ett ont ord om vården i Sverige.

Annons

I cirka 15 veckor blev han kvar på sjukhus och behövde genomgå hela 22 (!) operationer. Men sedan började han sakta men säkert bli bättre. Men återhämtningen var tuff då han bland annat behövde lära sig gå igen.

Peter Harryson efter sjukdomen – mår bättre än på flera år

I dag är han fullt frisk, till och med friskare än han varit på väldigt många år. Efter att han drabbades av den svåra sjudomen såg han till att göra livet till det bättre, och beslutade sig för att gå ner i vikt, vilket han också lyckades med.

– Jag väger 85 kilo nu. Det är 50 kilo mindre än vad jag vägde innan. Det finns verkligen ljuspunkter i livet!

På"köpet" blev han dessutom av med sin diabetes!

– Jag mår prima. Det var länge sedan jag mådde så här bra. Flera år sedan.

Foto: TT

Annons