Peter Harrysons nya liv – efter otroliga viktraset

Peter Harryson, 73, trivs med pensionärslivet. Coronapandemin fick honom att värdera om sitt liv, och fysiskt mår han bättre än på väldigt länge.

Tommy Holl/TT

Det finns ingenting ont som inte har något gott med sig. En inställd turné med anledning av corona har inneburit ett nytt fokus för Peter Harryson – som på kort tid har rasat 36 kilo!

Slå på ljud

Den folkkäre skådespelaren, programledaren och artisten Peter Harryson, 73, skulle äntligen ut på turné igen med sina forna kolleger från tv-succén och långköraren Så ska det låta. Men coronavirusets härjningar kom emellan, och nu är frågan om det blir en turné. Någonsin.

”Jag var kliniskt död”

– Vi repeterade turnén, så vi hade den nästan färdig. Sen kom coronasmällen. Turnén ställdes in och sköts upp flera gånger om. Till slut var vi tvungna att ta ett beslut. Det gick inte, säger han.

Visst minns ni? Omåttligt populära Så ska det låta med Peter i centrum drog miljonpublik varje helg.

CARL-JOHAN SDER CJS

Men kanske fanns det ändå en mening med den inställda turnén. För drygt två och ett halvt år sedan gick Peter igenom en svår sjukdomstid. Han drabbades av blodförgiftning i benet och opererades 22 (!) gånger. I 15 veckor låg han inlagd på sjukhus. Vid ett tillfälle stannade hjärtat – han var då kliniskt död.

– Ett tag tänkte jag att det skulle vara skönt att bara försvinna. Det var inget svårt att dö, utan mycket enkelt, sa han till Expressen ifjol.

Men programledaren överlevde, och inte nog med det. Under sjukhusvistelsen tappade han, som alltid kämpat med sin övervikt, hela 36 kilo.

”Pensionärslivet kanske inte är så tokigt”

– Jag väger 85 kilo nu. Det är 50 kilo mindre än vad jag vägde innan. Det finns verkligen ljuspunkter i livet!

Men inte nog med det, efter den stora viktnedgången blev Peter av med sin diabetes.

– Jag mår prima. Det var länge sedan jag mådde så här bra. Flera år sedan, berättade han för Expressen.

En frodigare version av Peter Harryson, innan det stora viktraset.

Roger Lundsten/Aftonbladet/TT

Det blir möjligen några mindre spelningar framåt hösten om pandemin tillåter. Men turnélivet, med oregelbundna tider och ofta dålig mathållning, saknar Peter inte alls. Han har numera fullt fokus på sin nya, stora passion, att laga god och nyttig mat.

– Jag vaknar på morgonen och funderar på vad jag ska laga och när jag går och lägger mig funderar jag på vad jag ska göra till lunch dagen därpå. Det är det som upptar mina tankar, säger han och fortsätter:

– Jag vet inte om jag har lust att åka runt på turné längre. Jag är 73 år. Jag börjar tycka att det där med att vara pensionär kanske inte är så tokigt ändå!

LÄS MER: Magdalena Forsberg avslöjar verkliga relationen med Claes Elfsberg

LÄS MER: Pernilla Wiberg flydde Sverige med miljonerna – nya livet med kärleken

LÄS MER: Hemma hos: Kika in i Alexandra Charles sommarstuga